Ο Παγέ είναι ο κορυφαίος δημιουργός της δεκαετίας στην Ευρώπη (pic)

Ο Παγέ είναι ο κορυφαίος δημιουργός της δεκαετίας στην Ευρώπη (pic)

Σπουδαία διάκριση για τον Ντιμίτρι Παγέ, μιας και σύμφωνα με την στατιστική της Opta, αποτελεί τον κορυφαίο δημιουργό των ευρωπαϊκών την τελευταία δεκαετία.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία ήρθε να αναδείξει η βρετανική εταιρία στατιστικών αναλύσεων, παρουσιάζοντας τους 10 καλύτερους δημιουργούς της κατηγορίας στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τη λίστα αυτή λοιπόν, ο ποδοσφαιριστής που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες από οποιονδήποτε άλλον για τους συμπαίκτες του είναι ο μεσοεπιθετικός της Μαρσέιγ, Ντιμίτρι Παγέ, φτάνοντας στον εκπληκτικό αριθμό των 974 ευκαιριών.

Ο 32χρονος Γάλλος, που ξεκίνησε την καριέρα του από την Ναντ, έχει αγωνιστεί επίσης σε Σεντ Ετιέν, Λιλ και Μαρσέιγ, ενώ διέπρεψε και στην Premier League με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, όπου σημείωσε 11 γκολ και 19 ασίστ.

Ο δεύτερος της λίστας, ίσως δημιουργήσει εκπλήξεις σε κάποιους, με τον Μεσούτ Οζίλ να ακολουθεί με 916 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, ενώ το Top-5 κλείνουν κατά σειρά, ο Εντέν Αζάρ, ο Νταβίδ Σίλβα και φυσικά ο Λιονέλ Μέσι.

Δείτε αναλυτικά στον σχετικό πίνακα:

https://twitter.com/OptaJoe/status/1211638713928867841

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ