Ο «νέος Πελέ» Φρέντι Αντού στα… αλώνια της Σουηδίας (pic/vid)

Ο «νέος Πελέ» Φρέντι Αντού στα… αλώνια της Σουηδίας (pic/vid)

Θεωρήθηκε από τα κορυφαία ταλέντα στον κόσμο, ντεμπούταρε επαγγελματικά στα 14 του, η καριέρα του Φρέντι Αντού όμως έχει πάρει τελείως πτωτική πορεία. Ο άλλοτε επιθετικός του Άρη βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Σουηδίας, όπου αγωνίζεται και ένας Έλληνας.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα μόλις στα 14 του (!) προτιμώντας το ποδόσφαιρο αντί πλήρους υποτροφίας σε όποιο πανεπιστήμιο επιθυμούσε, η Αμερική εναπόθεσε πάνω του τις ελπίδες της για διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Φρέντι Αντού ωστόσο, δεν κατάφερε να τις δικαιώσει. Πλέον, στα 28 του χρόνια, είναι έτοιμος να υπογράψει στη 14η διαφορετική ομάδα της καριέρας του και να γίνει συμπαίκτης με έναν συμπατριώτη μας στην Όσκαρσχαμνς, σύλλογο της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του σουηδικού ποδοσφαίρου.

Ο «νέος Πελέ», το παρατσούκλι που τον ακολούθησε κατά τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, θα βρεθεί -σύμφωνα με Μέσα της χώρας- στη Σουηδία εντός της τρέχουσας εβδομάδας, θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και αν τις ολοκληρώσει επιτυχώς τότε θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση μετά από ένα χρόνο και τη θητεία του στους TB Rowdies.

«Υπάρχουν συζητήσεις, όχι συμφωνία», ήταν το σχόλιο του Φρέντι Αντού μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Twitter, με τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Μίκαελ Πίρσον, να σχολιάζει λακωνικά στην Expressen πως «δεν μιλάω για παίκτες που δεν μας ανήκουν» και να αρκείται στο ότι «στόχος και όραμα του κλαμπ είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία».

Αν ο γεννημένος στη Τέμα της Γκάνας μεσοεπιθετικός συμφωνήσει με την Όσκαρσχαμνς, τότε θα γίνει συμπαίκτης με τον συμπατριώτη μας Φίλιππο Σαχσανίδη. Γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου του 1989, ο υψηλόσωμος (1.93 μέτρα) τερματοφύλακας ανήκει εδώ και λίγες μέρες στον σουηδικό σύλλογο, ο οποίος τον απέκτησε ως ελεύθερο από την Τρολχάταν. Ο Σαχσανίδης έχει αγωνιστεί σε Ασπρόπυργο (Ιούλιος ’08 – Ιούλιος ’11), ΟΦΗ (Ιούλιος ’11 – Γενάρη ’13), Πανιώνιο (Ιούλιος ’13 – Γενάρης ’14), Ηρακλή Ψαχνών (Γενάρης ’14 – Σεπτέμβρης ’14), Δόξα Δράμας (Σεπτέμβρης ’14 – Γενάρης ’15), Νάρπες (Γενάρης ’15 – Γενάρης ’16), Παναργιακό (Αύγουστος ’16 – Μάρτιος ’17) και Τρολχάταν (Μάρτιος ’17 – Γενάρης ’18).

Ο Αντού έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε DC United (Γενάρης ’04 – Δεκέμβρης ’06, τον επέλεξε στο ντραφτ του 2004), Salt Lake (Δεκέμβρης ’06 – Ιούλιος ’07), Μπενφίκα (Ιούλιος 07′ – Ιούλιος ’08), Μονακό (Ιούλιος ’08 – Ιούνιος 09′, δανεικός), Μπελενένσες (Αύγουστος ’09 – Δεκέμβριος ’09, δανεικός), Άρη (Γενάρη ’10 – Δεκέμβρη ’10, δανεικός), Ρίζασπορ (Γενάρη ’11 – Ιούνιος ’11, δανεικός), Philadelphia Union (Αύγουστος ’11 – Μάρτιος ’13), Μπαχία (Μάρτιος ’13 – Νοέμβριος ’13, δανεικός), Γιαγκόντινα (Ιούλιος ’14 – Γενάρης ’15), Κουόπιον Παλοσέουρα (Μάρτιος ’15 – Ιούλιος ’15) και TB Rowdies (Ιούλιος ’15 – Γενάρης ’17).

Κατά τη διάρκεια της περιπετειώδης και νομαδικής του καριέρας (πέρασε από Αμερική, Πορτογαλία, Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, Βραζιλία, Σερβία και Φινλανδία) έμεινε δίχως ομάδα από τον Νοέμβριο του 2013 ως το καλοκαίρι του 2014 (και ένα δίμηνο στις αρχές του 2015), εργαζόμενος εκείνο το διάστημα ως «κράχτης» σε κλαμπ της Ουάσινγκτον, ενώ πριν συμφωνήσει με την Μπαχία πέρασε δοκιμαστικά σε Μπλάκπουλ, Στάμπεκ και Άλκμααρ, οι οποίες όμως τον απέρριψαν. «Έκανα κάποια εξωγηπεδικά λάθη που επηρέασαν την εξέλιξή μου και δεν προπονούμουν όσο θα έπρεπε. Μερικές επιλογές μου σε ομάδες επίσης, ήταν λάθος», δήλωσε τότε.

Ο Αντού πέρασε δοκιμαστικά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν υπέγραψε όμως συμβόλαιο λόγω της νομοθεσίας

Να θυμίσουμε τέλος πως όταν ο 28χρονος -πλέον- μεσοεπιθετικός είχε κάνει το «μπαμ» στην Αμερική η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινήθηκε πολύ ζεστά για την απόκτησή του, η μετεγγραφή όμως χάλασε λόγω της πολύ αυστηρής νομοθεσίας που δεν του επέστρεψε να πάρει άδεια εργασίας στη Βρετανία. Πλέον η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο εκτιμάται μόλις στις 90.000 ευρώ, με τον άλλοτε φορ του Άρη να έχει πετύχει 32 γκολ και να έχει μοιράσει 18 ασίστ σε 226 εμφανίσεις (12.510′ λεπτά) στην καριέρα του.

Τα γκολ του Αντού με τον Άρη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ