«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Χλεμπ

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Χλεμπ

Ο Αλεξάντρ Χλεμπ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους αγωνιστικούς χώρους, καθώς σταματάει το ποδόσφαιρο.

Έξι φορές κορυφαίος Λευκορώσος ποδοσφαιριστής, τρεμπλ με την Μπαρτσελόνα το 2009 και 131 συμμετοχές με την Άρσεναλ: Ο Αλεξάντρ Χλεμπ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Εσχάτως, ο 38χρονος μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν με την Ίσλοχ Μίνσκι Ραγιόν, ομάδα της πατρίδας του. «Το σκέφτηκα πολύ, ζήτησα και τη γνώμη άλλων. Τελικά, έφτασα στο συμπέρασμα πως θα τελειώσει η σεζόν και σταματώ. Ακόμη κι αν λατρεύω το ποδόσφαιρο και εξακολουθώ να έχω την επιθυμία να μπω στο γήπεδο για να αγωνιστώ», δήλωσε ο Χλεμπ στο tribuna.com, το οποίο συνεργάζεται για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο δικός μας Χλεμπ».

Και ο 81 φορές διεθνής (με 7 γκολ) συμπλήρωσε: «Θα μπω στα 39 φέτος, έχω οικογένεια και παιδί και πρέπει να στρέψω σε αυτούς την προσοχή μου. Μόνο γι’ αυτούς θα ενδιαφέρομαι, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Εν συνεχεία θα δούμε. Νομίζω πως θα μείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θέλω να καταρτιστώ και να βοηθήσω στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη Λευκορωσία, επειδή εδώ οι υποδομές είναι μηδαμινές».

Ο Χλεμπ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα τον Ιανουάριο του 1999, όταν πήρε μεταγραφή από τη Β’ ομάδα της Ντιναμό Μινσκ στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – σύλλογο του οποίου τη φανέλα φόρεσε σε ακόμη τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Το καλοκαίρι του 2000, αντί του ποσού των 150.000 ευρώ, μετακόμισε στην Μπουντεσλίγκα για λογαριασμό της Στουτγάρδης. Ο Χλεμπ είχε συμμετοχή σε 67 τέρματα και άφησε τη Γερμανία πέντε χρόνια αργότερα έναντι του ποσού-ρεκόρ των 15 εκατομμυρίων ευρώ για το σύλλογο, παίρνοντας μεταγραφή για την Άρσεναλ.

Στους Κανονιέρηδες ο Χλεμπ ξεδίπλωσε το ταλέντο του υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, έχοντας στο πλάι του παίκτες όπως οι Σεσκ Φάμπρεγας και Τιερί Ανρί. Ωστόσο, οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν σε ησυχία. Παρ’ όλ’ αυτά, κίνησε το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και, μετά από τρία χρόνια στο βόρειο Λονδίνο, μετακόμισε την Καταλονία έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ. Αν και ταλαιπωρήθηκε και πάλι από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην αποδώσει αυτά που πραγματικά μπορούσε, ο Χλεμπ πανηγύρισε το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League) στην πρώτη του σεζόν στο «Καμπ Νου», υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια πραγματική… Οδύσσεια για τον Χλεμπ, ο οποίος ως το καλοκαίρι του 2019 άλλαξε 13 συλλόγους! Στουτγάρδη και πάλι, Μπέρμιγχαμ (κατέκτησε το Λιγκ Καπ το 2011), Βόλφσμπουργκ, Σαμάρα, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Κόνιασπορ, Γκεντσλερμπιρλιγκί, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Γκεντσλερμπιρλιγκί, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Σαμάρα, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (συνολικά πανηγύρισε έξι πρωταθλήματα κι ένα Σούπερ Καπ Λευκορωσίας), Ίσλοχ. Μέχρι που ήρθαν οι τίτλοι τέλους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ