Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Απο τη Ρωσία με αγάπη...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γιατί ο Πούσκας έκρυβε ότι είχε γενέθλια την Πρωταπριλιά

Ο «Καλπάζων Συνταγματάρχης» είχε κάψει όλα τα έγγραφα που ανέγραφαν την ημερομηνία γεννήσεως του.

Γιατί ο Πούσκας έκρυβε ότι είχε γενέθλια την Πρωταπριλιά | to10.gr

Η Πρωταπριλιά έχει καθιερωθεί ως μέρα πλάκας, πειραγμάτων και καλοπροαίρετων ψεμμάτων. Τόσο πολύ, ώστε μερικοί να αισθάνονται άβολα που έχουν τα γενέθλια τους την 1η Απριλίου. Ένας από αυτούς ήταν ο Φέρεντς Πούσκας, ο κορυφαίος Ούγγρος ποδοσφαιριστής και ο προπονητής ο οποίος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, το 1971.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα Talksport.com έκανε αφιέρωμα στον Πούσκας με αφορμή τα γενέθλια του και εστίασε σε αυτή την ιδιαιτερότητα του. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πούσκας είδε την αντιμετώπιση που είχε από τους υπόλοιπους ο συμπατριώτης του ποδοσφαιριστής, Ζόλταν Τσίμπορ, ο οποίος επίσης είχε γεννηθεί την Πρωταπριλιά και απέφευγε τις συζητήσεις για την ημερομηνία γεννήσεως του (1/4/1927).

Ο «καλπάζων συνταγματάρχης» για να προφυλάξει το μυστικό του, είχε κάψει όλα τα έγγραφα που ανέφεραν τα γενέθλια του. Το μόνο που διατήρησε – μιας και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς λόγω του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ουγγαρία – ήταν το διαβατήριο του. Διαφορετικά, θα ήταν αδύνατον να ταξιδέψει στην Ευρώπη και να αγωνιστεί στις διοργανώσεις της UEFA.

Με την απόκρυψη των γενεθλίων του, ο Πούσκας γλύτωσε τα πειράγματα λόγω της Πρωταπριλιάς. Όμως, ήταν γραφτό του να την πατήσει αλλιώς, αφού όταν πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο τον αποκαλούσε «Φάτσο», εξαιτίας των παραπανίσιων κιλών και του σουλουπιού του…

Ο Πούσκας απεβίωσε στις 17 Νοεμβρίου του 2006 και η FIFA, για να τιμήσει τη μνήμη του, στις 20 Οκτωβρίου του 2009 καθιέρωσε το ετήσιο βραβείο Φέρεντς Πούσκας. Αυτό απονέμεται στον παίκτη ή στην παίκτρια που σκόραρε το πιο όμορφο γκολ της προηγούμενης χρονιάς.

https://twitter.com/brfootball/status/1245346711377186816?s=20&fbclid=IwAR24JsmkiwQnMUPrAbEt8–SQxrEBzb4pNPm6WMC09AusMl6tfQUFYq_q1c