Γιατί ο Πούσκας έκρυβε ότι είχε γενέθλια την Πρωταπριλιά

Γιατί ο Πούσκας έκρυβε ότι είχε γενέθλια την Πρωταπριλιά

Ο «Καλπάζων Συνταγματάρχης» είχε κάψει όλα τα έγγραφα που ανέγραφαν την ημερομηνία γεννήσεως του.

Η Πρωταπριλιά έχει καθιερωθεί ως μέρα πλάκας, πειραγμάτων και καλοπροαίρετων ψεμμάτων. Τόσο πολύ, ώστε μερικοί να αισθάνονται άβολα που έχουν τα γενέθλια τους την 1η Απριλίου. Ένας από αυτούς ήταν ο Φέρεντς Πούσκας, ο κορυφαίος Ούγγρος ποδοσφαιριστής και ο προπονητής ο οποίος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, το 1971.

Η ιστοσελίδα Talksport.com έκανε αφιέρωμα στον Πούσκας με αφορμή τα γενέθλια του και εστίασε σε αυτή την ιδιαιτερότητα του. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πούσκας είδε την αντιμετώπιση που είχε από τους υπόλοιπους ο συμπατριώτης του ποδοσφαιριστής, Ζόλταν Τσίμπορ, ο οποίος επίσης είχε γεννηθεί την Πρωταπριλιά και απέφευγε τις συζητήσεις για την ημερομηνία γεννήσεως του (1/4/1927).

Ο «καλπάζων συνταγματάρχης» για να προφυλάξει το μυστικό του, είχε κάψει όλα τα έγγραφα που ανέφεραν τα γενέθλια του. Το μόνο που διατήρησε – μιας και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς λόγω του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ουγγαρία – ήταν το διαβατήριο του. Διαφορετικά, θα ήταν αδύνατον να ταξιδέψει στην Ευρώπη και να αγωνιστεί στις διοργανώσεις της UEFA.

Με την απόκρυψη των γενεθλίων του, ο Πούσκας γλύτωσε τα πειράγματα λόγω της Πρωταπριλιάς. Όμως, ήταν γραφτό του να την πατήσει αλλιώς, αφού όταν πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο τον αποκαλούσε «Φάτσο», εξαιτίας των παραπανίσιων κιλών και του σουλουπιού του…

Ο Πούσκας απεβίωσε στις 17 Νοεμβρίου του 2006 και η FIFA, για να τιμήσει τη μνήμη του, στις 20 Οκτωβρίου του 2009 καθιέρωσε το ετήσιο βραβείο Φέρεντς Πούσκας. Αυτό απονέμεται στον παίκτη ή στην παίκτρια που σκόραρε το πιο όμορφο γκολ της προηγούμενης χρονιάς.

https://twitter.com/brfootball/status/1245346711377186816?s=20&fbclid=IwAR24JsmkiwQnMUPrAbEt8–SQxrEBzb4pNPm6WMC09AusMl6tfQUFYq_q1c

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ