Λευκορωσία: Το ποδόσφαιρο θα συνεχιστεί κανονικά

Λευκορωσία: Το ποδόσφαιρο θα συνεχιστεί κανονικά

Ο γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ξεκαθάρισε ότι το πρωτάθλημα δεν θα διακοπεί λόγω του κορωνοϊού.

Το ποδόσφαιρο της Λευκορωσίας έχει μπει σε μία «κάψουλα» και συνεχίζει να παίζεται, παρά το ξέσπασμα του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη. Είναι το μοναδικό πρωτάθλημα που διεξάγεται και αποτελεί αντικείμενο συζητήσεις στις υπόλοιπες χώρες.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας δεν ανησυχεί για τη νόσο και δεν σκέφτεται τη διακοπή της διοργάνωσης, όπως τόνισε στο ESPN ο γενικός γραμματέας, Σεργκέι Ζαρντέτσκι.

«Αξιολογούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση. Εμπιστευόμαστε το σύστημα υγείας της χώρας μας και για την ώρα δεν συντρέχουν λόγοι για να σταματήσουμε το πρωτάθλημα. Κατανοούμε πως η κατάσταση σε κάποιες χώρες είναι πολύ σοβαρή, άλλα έχοντας έρθει σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές στη Λευκορωσία, έχουμε καταλήξει πως το πρωτάθλημα μας μπορεί να συνεχιστεί» σχολίασε ο Ζαρντέτσκι.  

Ο Ζαρντέτσκι επισήμανε ότι λαμβάνονται ορισμένα μέτρα, όπως οι θεατές «γίνεται προσπάθεια για να βρίσκονται σε συγκεκριμένη απόσταση ο ένας από τον άλλο» μιας και κατά μέσο όρο, μόλις 1.000 άτομα παρακολουθούν κάθε παιχνίδι.

Η δημοσιότητα που λαμβάνει αυτές τις μέρες το πρωτάθλημα κρίνεται θετική από τον Ζαρντέτσκι.

«Είναι καλή αυτή η δημοσιότητα για το ποδόσφαιρο της Λευκορωσίας. Προφανώς υπάρχει ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά και αρκετές χώρες μεταδίδουν τα ματς της χώρας μας. Δεν είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να το εξετάσουμε από εμπορικής άποψης. Είναι πάντως ένας τρόπος να χαλαρώνει ο κόσμος από αυτή την πανδημία», επισήμανε ο Λευκορώσος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ