Έξω φρενών στην Άλκμααρ με το «εισιτήριο πρωτιάς» προς τον Άγιαξ

Έξω φρενών στην Άλκμααρ με το «εισιτήριο πρωτιάς» προς τον Άγιαξ

Τρελαμένοι είναι οι διοικούντες της Άλκμααρ με την απόφαση για οριστική διακοπή και κυρίως με το εισιτήριο πρωτιάς που έλαβε ο Άγιαξ, παρά το γεγονός ότι οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες στην κορυφή.

Οι «φωνές» στο ολλανδικό ποδόσφαιρο για τον τρόπο με τον οποίο η ομοσπονδία, επέλεξε να «μοιράσει» τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», μετά την οριστική αναστολή της Eredivisie, ολοένα και πληθαίνουν!

Μετά την Ουτρέχτη που ανακοίνωσε πως θα κινηθεί δικαστικά, αλλά και με καταγγελία στην UEFA κατά της ομοσπονδίας, για την απόφασή της να μην τη συμπεριλάβει στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», δίνοντας οριστικά την 5η θέση στη Βίλεμ (παρότι η τελευταία είχε ένα ματς παραπάνω), ήταν η σειρά της Άλκμααρ να παραπονεθεί πολύ έντονα για το γεγονός ότι δόθηκε το πρώτο εισιτήριο και η απευθείας είσοδος στους ομίλους του επόμενου Champions League στον Άγιαξ, μολονότι η ΑΖ ισοβαθμούσε με τον «Αίαντα» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (με 56 βαθμούς), έχοντας χειρότερο συντελεστή στα τέρματα.

Οι διοικούντες την Άλκμααρ μάλιστα, εστιάζουν τα παράπονά τους στο γεγονός ότι την εφετινή περίοδο, μέχρι το οριστικό lockdown, είχαν νικήσει τον Άγιαξ και στις δύο φορές που βρέθηκαν ως αντίπαλοι στην Eredivisie (1-0 εντός έδρας και 2-0 εκτός έδρας).

«Είμαστε απογοητευμένοι γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε, μέσα σ’ αυτή την κρίση, ότι δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που επέλεξε να μοιράσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια» τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΑΖ Ρόμπερτ Έενχορν και πρόσθεσε: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά για εβδομάδες για να καταλήξουμε σε διάφορα σενάρια, προκειμένου να αποφύγουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Ζητήσαμε να καταλήξουμε σε μία απόφαση που θα κριθεί μέσα στα γήπεδα, σε έναν περιορισμένο αριθμό αγώνων. Προτείναμε κι άλλα πράγματα τα οποία όμως δεν τα έλαβε σοβαρά η ομοσπονδία κι έμειναν αναπάντητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ