Ο συναρπαστικός τελικός, η γκολάρα του Τζέραρντ και το τελευταίο FA Cup της Λίβερπουλ! (vid)

Ο συναρπαστικός τελικός, η γκολάρα του Τζέραρντ και το τελευταίο FA Cup της Λίβερπουλ! (vid)

Σαν σήμερα, στις 13 Μαΐου 2006, η Λίβερπουλ κατέκτησε το τελευταίο της Κύπελλο Αγγλίας, καθώς επικράτησε της Γουέστ Χαμ στον τελικό του FA Cup στη διαδικασία των πέναλτι! Ήταν ο «τελικός του Τζέραρντ»!

Κατέχει τον τίτλο του συναρπαστικότερου τελικού στην ιστορία του FA Cup και μάλλον όχι αδίκως!

Το Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ της 13ης Μαΐου 2006 έχει μείνει στην ιστορία και μνημονεύεται μέχρι σήμερα, εν έτει 2020, από τους οπαδούς των δύο ομάδων και όχι μόνο. Ήταν ένα ματς highlight στην ιστορία του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού του πλανήτη, με τους «Reds» του Μέρσεϊσαϊντ να κατακτούν το 7ο FA Cup της ιστορίας τους. Και τελευταίο μέχρι σήμερα…

Ο μεγάλος Στίβεν Τζέραρντ ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς πέτυχε 2 γκολ και είχε 1 ασίστ, παρά την κράμπα που τον ταλαιπωρούσε για αρκετή ώρα. Η συμβολή του, ωστόσο, στη νίκη της Λίβερπουλ ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική!

Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο μισάωρο με το αυτογκόλ του Κάραχερ στο 21′ και το τέρμα του Άστον στο 28′, ωστόσο ο Τζιμπρίλ Σισέ μείωσε σε 2-1 πριν το φινάλε του πρώτου μέρους (32′). Στο 54′, ο Τζέραρντ ισοφάρισε σε 2-2, ωστόσο η Γουέστ Χαμ πήρε ξανά το προβάδισμα με το γκολ του Κοντσέσκι στο 64′.

Ο ηγέτης των «κόκκινων» όμως… μίλησε για μία ακόμη φορά. Ταλαιπωρημένος από την κράμπα που τον είχε πιάσει εδώ και αρκετή ώρα, δοκίμασε ένα μακρινό σουτ και πέτυχε μία ξεχωριστή γκολάρα, λυτρώνοντας την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ κυριολεκτικά στην εκπνοή του αγώνα! Στο 90+1′.

Στη διαδικασία των πέναλτι νικήτρια βγήκε η Λίβερπουλ με 3-1, κατακτώντας εν τέλει το 7ο, και μάλλον συναρπαστικότερο, FA Cup της ιστορίας της!

Δείτε τα highlights του τελικού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ