European Super League: Επέστρεψε με επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για «ανοιχτή λίγκα χωρίς μόνιμα μέλη»

European Super League: Επέστρεψε με επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για «ανοιχτή λίγκα χωρίς μόνιμα μέλη»

Η European Super League έστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση α έγγραφα του ανανεωμένου project, το οποίο απορρίπτει την κλειστή λίγκα και μιλά για ανοικτό πρωτάθλημα χωρίς μόνιμα μέλη.

Δέκα μήνες έχουν περάσει από την ανακοίνωση της δημιουργίας της European Super League, ωστόσο το θέμα μπορεί να είχε παγώσει, όμως πλέον επιστρέφει στο προσκήνιο, με τους «εγκεφάλους» της, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης να στέλνουν ανανεωμένη πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα από μια πολυσέλιδη επιστολή που έστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η European Super League φαίνεται πως αλλάζει εντελώς το αρχικό της καταστατικό και εγκαταλείπει το μοντέλο της κλειστής λίγκας με τα εξασφαλισμένα συμβόλαια και προχωρά σε ανοιχτό πρωτάθλημα για όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, παράλληλο, μάλιστα, με τη λειτουργία των εθνικών λιγκών.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του ισπανικού «Voz Populi», την συγκεκριμένη πρόταση δεν την υπογράψουν μόνο οι τρεις ομάδες, αλλά συνολικά δέκα και αυτές θα είναι οι Ίντερ, Μίλαν, Ατλέτικο Μαδρίτης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Λίβερπουλ.

Το πιο πιθανό είναι πως δεν υπάρξει κάποιο νέο αναλυτικό πλάνο η ομιλία του Αντρέα Ανιέλι θα ακολουθήσει το μοτίβο της επιστολής προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να φέρει στην επιφάνεια τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και να τονίσει την ανάγκη για άμεσες αλλαγές στο ποδόσφαιρο της UEFA.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν στην επιστολή οι τρεις σύλλογοι: 

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι σύλλογοι πρέπει να διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το δικό τους εμπορικό μέλλον και να προτείνουν εναλλακτικές για το ποδόσφαιρο. Αυτές α) παράσχουν διοργανώσεις πιο ελκυστικές για τον καταναλωτή καλύπτοντας την απαίτηση για πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις β) θα διασφαλίσει καλύτερο οικονομικό έλεγχο που θα υποστηρίξει την ανταγωνιστικότητα και που θα παρέχει σταθερότητα και γ) θα επιτρέψει φορμάτ που θα καρποφορήσουν τη δημιουργία μεγαλύτερων συλλόγων από διαφορετικές πόλεις, ανεξαρτήτως της έκτασης ή του πληθυσμού των χωρών τους, προάγοντας την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα στην ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιστεύουμε ακράδαντα, επίσης, ότι οποιοδήποτε εποπτικό σύστημα πρέπει να είναι ανεξάρτητο ώστε να επιτηρεί επαρκώς το παιχνίδι και τις διάφορες διοργανώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο»

Τα δέκα σημεία της επιστολής Ανιέλι:

Η πρόταση της Super League δεν αφορά »αποσχιστική» λίγκα

Εγκαταλείπουμε την ιδέα των μόνιμων μελών, κρατώντας ανοιχτή τη Λίγκα στους ευρωπαϊκούς Συλλόγους

Το project της Super League είναι η αναγνώριση ενός συστήματος που έχει καταρρέυσει

Ο ρόλος της UEFA δημιουργεί δομικές συγκρούσεις

Στενοί δεσμοί με συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ομάδων από χώρες μη εγγεγραμμένων μελών

Έλλειψη αγώνων της υψηλότερης ποιότητας

Οι οικονομικοί έλεγχοι είναι ανεπαρκείς

Έλλειψη διαφάνειας και ευθύνης γύρω από την αλληλεγγύη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σταδιακά χάνει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου

Σύλλογοι από μεγάλες πόλεις που βρίσκονται σε μικρότερα κράτη-μέλη δεν μπορούν να ανταγωνιστούν στο παρόν μοντέλο της UEFA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ