ΟΦΗ : Οι μεγαλύτεροι σκόρερ στην ιστορία του (vids)

ΟΦΗ : Οι μεγαλύτεροι σκόρερ στην ιστορία του (vids)

Με αφορμή την σπουδαία σεζόν που διανύει με τα χρώματα του ΟΦΗ ο Δημήτρης Μάνος, ο οποίος δεν σταματά να σκοράρει με τους Κρητικούς (έφτασε τα 15 γκολ) to10.gr θυμάται τους κορυφαίους killer στην ιστορία των Μελανόλευκων.

Η χρονιά στον ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Δημήτρη Μάνο ως αναπληρωματικό. Ωστόσο, οι εσωτερικές αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο έφεραν τον Έλληνα επιθετικό στην αρχική 11αδα του Νίκου Παπαδόπουλου.

Αυτό ήταν. Ο νεαρός επιθετικός από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να σκοράρει με τη φανέλα των Κρητικών και έχει φτάσει τα 15 γκολ στα τελευταία 14 ματς στη Football League και είναι πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, αφήνοντας λίγο πιο πίσω τον Ούγκο Κάιπερς του Εργοτέλη με 13 «τεμάχια».

Το10.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και σας θυμίζει τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ που είχαν ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ζντράβκο Πόποβιτς:

Ο Κροάτης επιθετικός υπέγραψε στον ΟΦΗ για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2007 προερχόμενος από την κροατική Σεσβέτε με την οποία είχε πετύχει 52 γκολ σε 61 εμφανίσεις. Στο Ηράκλειο έμελλε να κάνει σπουδαία παιχνίδια την πρώτη του σεζόν με το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό τον Απρίλιο του 2008 να ξεχωρίζει. Την επόμενη σεζόν (2008-2009) παρά τα οκτώ γκολ που σημείωσε δεν μπόρεσε να κρατήσει τους Κρητικούς στη Super League. Η σεζόν 2009-2010 τον βρήκε στον Ατρόμητο και τον Ιανουάριο ως δανεικό στη Football League και τον ΟΦΗ, όπου και σκόραρε αρκετές φορές. Επέστρεψε στην ομάδα του Ηρακλείου τη σεζόν 2015-2016 με τους Μελανόλευκους να βρίσκονται στη Football League 2. Τότε ο Κροάτης φορ πέτυχε τρία τέρματα και έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΟΦΗ που έχει σημειώσει γκολ σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Συνολικός απολογισμός: 32 γκολ

Γιώργος Χριστοφής:

Ένας από τους παίκτες του παρελθόντος που έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του ΟΦΗ ήταν και ο Γιώργος Χριστοφής. Ο επιθετικός των 80’s ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας των Κρητικών και συνέβαλε καθοριστικά με τα γκολ του, ώστε εκείνοι να πραγματοποιήσουν εξαιρετικές σεζόν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Χριστοφής φημιζόταν για το αριστερό του πόδι, καθώς μπορούσε εύκολα να σημειώσει κάποιο γκολ με το δυνατό του σουτ. Αγωνίστηκε για τους Μελανόλευκους από το 1977 ως και το 1986.

Συνολικός απολογισμός: 32 γκολ

Γιάννης Σαμαράς:

Ακόμη ένας παίκτης στη λίστα μας από τη δεκαετία του ’80. Ο λόγος για τον Γιάννη Σαμαρά, πατέρα του Γιώργου, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ από το 1984 ως το 1989, με αποτέλεσμα να σημειώσει 27 γκολ και να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας με τους Ηρακλειώτες. Οι εμφανίσεις του με τους Κρητικούς του έδωσαν τη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1989. Στην Παιανία ο ταλαντούχους επιθετικός δεν στέριωσε και μετά από 18 μήνες επέστρεψε στον ΟΦΗ, όπου και σημείωσε ακόμη 6 γκολ και έκλεισε εκεί την καριέρα του το καλοκαίρι του 1996. Αργότερα υπήρξε και προπονητής των Μελανόλευκων.

Συνολικός απολογισμός:34 γκολ

Θαλής Τσιριμώκος:

Ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς στην ιστορία του ΟΦΗ είναι σίγουρα και ο Θαλής Τσιριμώκος. Ο στράικερ από το Παγκράτι ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική ομάδα, όπου και μετέπειτα φόρεσε τις φανέλες των: Καλλιθέα, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη πριν υπογράψει με τους Κρητικούς το καλοκαίρι του 1981. Στο Ηράκλειο ο Τσιριμώκος βρήκε την «Ιθάκη» του, καθώς η σχέση με τις αντίπαλες εστίες που είχε αναπτύξει ήταν η καλύτερη που είχε ποτέ στην καριέρα του.

Συνολικός απολογισμός: 40 γκολ

Ρόναλντ Γκόμεζ:

Φεύγουμε από την δεκαετία του ’80 και πάμε λίγο πριν το millennium. Ήταν καλοκαίρι του 1999 όταν ο ΟΦΗ έκανε δικό του τον Ρόναλντ Γκόμεζ. Ο Κοσταρικανός όχι απλά αποδείχτηκε λίρα 100 για τους Κρητικούς, αλλά μέσα τρία χρόνια μαζί τους κατάφερε να πετύχει πολλά γκολ και να χαρίσει μοναδικές στιγμές χαράς στους φίλους του συλλόγου που ακόμη τον θυμούνται. Ο Γκόμεζ ήταν ο ορισμός του «χτιστού» φορ και σε συνδυασμό με την ταχύτητά του, αλλά και το δυνατό αριστερό σουτ ήταν πραγματικός εφιάλτης για τους αντίπαλους αμυντικούς, οι οποίοι δύσκολα μπορούσαν να τον σταματήσουν.

Συνολικός απολογισμός: 52 γκολ

Γιώργος Βλαστός:

O Γιώργος Βλαστός ήταν από τους σπουδαιότερους επιθετικούς που έχει αναδείξει στην ιστορία του ο ΟΦΗ με τον παλαίμαχο στράικερ να αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά «αστέρια» των Κρητικών την δεκαετία του ’80. Ο Βλαστός δεν ξεχώριζε μόνο για την εκτελεστική του δεινότητα, αλλά και για την υψηλή τεχνική κατάρτιση, όπου σε συνδυασμό με την ταχύτητά του τον έκαναν έναν από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες της εποχής του. Μάλιστα, είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία των Μελανόλευκων που έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης, ενώ πέτυχε ένα από τα δύο γκολ του ΟΦΗ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό το 1990, ενώ ήταν και βασικό μέλος της ομάδας που κατέκτησε εκείνο του 1987.

Συνολικός απολογισμός: 55 γκολ

Νίκος Νιόπλιας:

Ο Νίκος Νιόπλιας μπορεί να ήταν μέσος, αλλά, την ικανότητά του στο σκοράρισμα θα τη ζήλευαν πολλοί επιθετικοί. Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ μπορούσε να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο και να είναι σε όλα κορυφαίος. Ο Νιόπλιας μπορούσε εύκολα να μαρκάρει, να δημιουργήσει, να πασάρει και να τρέξει πολλά χιλιόμετρα. Ξεκίνησε την καριέρα του στους Κρητικούς το μακρινό 1982 και μέσα σε μερικά χρόνια κατάφερε να γίνει βασικός και αναντικατάστατος για τους Μελανόλευκους στους οποίους και έμεινε ως το 1993, πανηγυρίζοντας 31 γκολ μαζί τους.

Την επόμενη τριετία (1993-1996) αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό πριν επιστρέψει και πάλι στον ΟΦΗ το 1996. Το δεύτερο πέρασμα του Νιόπλια στο Ηράκλειο είχε διάρκεια ως το 2002, όπου σημείωσε ακόμη 30 γκολ στο πρωτάθλημα πριν αποχωρήσει για τη Χαλκηδόνα και κλείσει εκεί την καριέρα του 2004. Ο Νιόπλιας το 2016, ως προπονητής πλέον, επέστρεψε στους Μελανόλευκους και πανηγύρισε μαζί τους την άνοδο στην Football League πριν η μεταξύ τους συνεργασία τελειώσει άδοξα τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Συνολικός απολογισμός: 73 γκολ

Νίκος Μαχλάς:

Πρώτος στη λίστα, μαζί με τον Νίκο Νιόπλια, είναι ένας άλλος Νίκος. Ο Μαχλάς. Ο παλαίμαχος στράικερ θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα του στον ΟΦΗ, μιας και δεν πρόκειται για τον σπουδαιότερο επιθετικό που πέρασε ποτέ από τους Μελανόλευκους, αλλά και έναν από τους καλύτερους που έχει γεννήσει η Ελλάδα. O Μαχλάς ξεκίνησε την καριέρα του στους Μελανόλευκους το 1990 και μαζί τους έζησε μεγάλες στιγμές δόξας, όπως την πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο άσος των Κρητικών έμεινε στο Γεντί Κουλέ ως το καλοκαίρι του 1996, έχοντας προλάβει να σκοράρει 48 τέρματα σε 154 εμφανίσεις. Τότε ήρθε η μεταγραφή για την Φίτεσε,όπου μαζί της δεν θα σταματήσει να σκοράρει, μαθαίνοντας συρτάκι και πεντοζάλι στους Ολλανδούς. Μάλιστα, το 1998 ο Μαχλάς κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι» για τα 34 γκολ του σε 32 ματς. Κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος Έλληνας επιθετικός. Μετέπειτα πήρε μεταγραφή στον Άγιαξ (1999-2003) και λίγο αργότερα στον Ηρακλή (2003-2004) με ενδιάμεσο σταθμό ένα εξάμηνο δανεισμό στη Σεβίλλη πριν επιστρέψει στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2004 και σημειώσει ακόμη 21 γκολ ως το 2006. Στη συνέχεια ο Μαχλάς πήρε μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ και έκλεισε εκεί την καριέρα του το καλοκαίρι του 2008 πριν αναλάβει χρέη προέδρου στον ΟΦΗ γι’ αρκετά χρόνια.

Συνολικός απολογισμός: 73 γκολ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ