Κόπα Άφρικα – Η Σενεγάλη κατηγόρησε την Γουότφορντ ότι δεν σέβεται τους Αφρικάνους ποδοσφαιριστές

Κόπα Άφρικα – Η Σενεγάλη κατηγόρησε την Γουότφορντ ότι δεν σέβεται τους Αφρικάνους ποδοσφαιριστές

Με αφορμή την απόφαση της Γουότφορντ να μην επιτρέψει τη συμμετοχή του Ισμαϊλά Σαρ στο Κόπα Άφρικα, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σενεγάλης κατηγόρησε την αγγλική ομάδα για μεροληπτική στάση και διακρίσεις απέναντι σε Αφρικάνους ποδοσφαιριστές.

Λίγες ημέρες πριν την σέντρα του Κόπα Άφρικα ξεσπά νέο επεισόδιο μεταξύ αφρικάνικης ομοσπονδίας και ευρωπαϊκού συλλόγου.  Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Σενεγαλέζικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FSF) η Γουότφορντ δεν επέτρεψε στον Ισμαϊλά Σαρ να συμμετάσχει με την εθνική ομάδα της χώρας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, το οποίο θα διεξαχθεί στο Καμερούν από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

Η FIFA έχει δώσει την άδεια άδεια στις ομάδες να κρατήσουν τους παίκτες τους μέχρι τις 3 Ιανουαρίου πριν τους επιτρέψουν να ενσωματωθούν στις αντίστοιχες αποστολές για την 33η έκδοση της ηπειρωτικής διοργάνωσης.

Ωστόσο η Γουότφορντ όπως τονίζουν οι άνθρωποι της Σενγάλης είχε κάνει γνωστό από την Παρασκευή πως δεν θα αποδεσμεύσει τον Σαρ για να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνική του ομάδας, για το τουρνουά που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Έτσι η Σενεγάλη πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον αγγλικό σύλλογο για μεροληπτική στάση και διακρίσεις εις βάρος των αφρικάνων ποδοσφαιριστών.

«Η FSF επιβεβαιώνει τη διατήρηση της κλήσης του παίκτη και την υποχρέωση του συλλόγου να τον αποδεσμεύσει το αργότερο στις 3 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με την εγκύκλιο εξαίρεσης της FIFA και ενημερώνει ότι θα παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα της FIFA, σε περίπτωση που η Γουότφορντ επιμείνει στην άρνησή της να αποδεσμεύσει τον παίκτη.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σενεγάλης καταδικάζει την ομάδα για ασέβεια, ολέθρια και μεροληπτική συμπεριφορά των ηγετών της Γουότφορντ που επιδιώκουν με κάθε μέσο να εμποδίσουν έναν παίκτη να παίξει με την εθνική του ομάδα.

Η Αφρική, το ποδόσφαιρό της και οι ποδοσφαιριστές της αξίζουν τον ίδιο σεβασμό με αυτόν που δίνεται σε άλλες ηπείρους, συνομοσπονδίες και παίκτες.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σενεγάλης θα λάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει ότι γίνεται σεβαστό το βασικό δικαίωμα των ποδοσφαιριστών της να αγωνίζονται για τη χώρα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ποδοσφαρικής Ομοσπονδίας της Σενεγάλης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ