Τώρα στα αλήθεια θα γίνει Κόπα Άφρικα; – Εννέα παίκτες της Σενεγάλης του Σισέ θετικοί στον Covid

Τώρα στα αλήθεια θα γίνει Κόπα Άφρικα; – Εννέα παίκτες της Σενεγάλης του Σισέ θετικοί στον Covid

Καταδικασμένο από την αφετηρία του, το τουρνουά.

Τεράστια τα ερωτηματικά εξ αρχής. Με τους συλλόγους της Ευρώπης να προσπαθούν μάταια να εξηγήσουν τα ενεξήγητα. Και με τον συντελεστή δυσκολίας του εγχειρήματος να εκτοξεύεται από τη στιγμή που σε παγκόσμια κλίμακα ζούμε τον Γενάρη της «όμικρον».

Το Κόπα Άφρικα γίνεται, γιατί η Ομοσπονδία της Αφρικής έχει βάλει «γινάτι» να το κάνει. Για αυτό έχουν φτάσει οι αποστολές των 24 ομάδων στο Καμερούν. Για αυτό ετοιμάζονται αύριο να ανοίξουν την αυλαία.

Το θέμα όμως είναι και αν «γίνεται» να «γίνεται». Διότι ήδη έσκασε το πρώτο μπαμ παραμονής της έναρξης της διοργάνωσης. Εννέα ποδοσφαιριστές της Σενεγάλης θετικοί στον ιό. Της εθνικής ομάδας του Παπ Αμπού Σισέ που θεωρητικά μπαίνει τη Δευτέρα στη μάχη (15:00) κόντρα στη Ζιμπάμπουε, για τον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης.

Με εννέα ποδοσφαιριστές μείον όμως πως ακριβώς θα παίξει η Σενεγάλη; Πως μπορεί έστω να προπονηθεί, όταν αυτός ο αριθμός κρουσμάτων (9) είναι στις περισσότερες λίγκες της Ευρώπης απαγορευτικός ακόμη και για αυτό: Την προπόνηση δηλαδή.

Και μια διοργάνωση όπως το Κύπελλο εθνών της Αφρικής δεν επιτρέπει «μπακ απ» στα ρόστερ των ομάδων. Δεν τους δίνει το δικαίωμα να έχουν επιπλέον παίκτες στη διάθεση τους. Όπως δεν είναι εύκολο να επιτρέψει και τη μετάθεση των αγώνων από τη στιγμή που το χρονικό περιθώριο του τουρνουά είναι συγκεκριμένο.

Πραγματικά πιο πιθανό είναι να προκύψει… ντοκιμαντέρ στο Καμερούν με καταστάσεις ανεξέλεγκτες, πάρα ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά με αρχή, μέση και τέλος.

Οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα τεστ επέστρεψαν θετικά είναι οι Εντουάρ Μεντί, Καλιντού Κουλιμπαλί, Φαμαρά Ντιεντιού, Σαλιού Σις, Μπαμπά Ντιένγκ, Μαμέ Τιάμ, Παπέ Σαρ, Ναμφαλί Μεντί και Αλφρέντ Γκομίς.

Η αποστολή της Σενεγάλης θα πρέπει να περάσει από νέο τεστ πριν από το ματς. Άρα οι εννέα απόντες μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται «βάση» σε αυτή την ιστορία.

Για την ιστορία και τον Παπ Αμπού Σισέ; Ο άσος του Ολυμπιακού δεν έχει νοσήσει με covid γενικώς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ