Σισέ VS Καμαρά – Κόκκινος… πόλεμος στο Κόπα Αφρικα!

Σισέ VS Καμαρά – Κόκκινος… πόλεμος στο Κόπα Αφρικα!

Η μεγάλη ώρα για Σισέ και Αγκιμπού. Η Σενεγάλη αντιμετωπίζει την Γουινέα (15:00), στο ντέρμπι που θα κρίνει ουσιαστικά την πρώτη θέση του Β ομίλου του Κόπα Αφρικα - Τι είπε ο προπονητής της Γουινέας, Καμπά Ντιαβαρά, για τον τραυματισμό του Καμαρά.

Ντέρμπι σε… ερυθρόλευκο φόντο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Κόπα Αφρικα, με την Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ να αντιμετωπίζει την Γουινέα των Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ στις 15:00, για την 2η αγωνιστική του Β ομίλου της διοργάνωσης.

Ένα ματς, το οποίο ουσιαστικά θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου, αφού αμφότερες ξεκίνησαν με νίκη το φετινό Κόπα Αφρικα.Η Σενεγάλη, με τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού να παίζει βασικός και να μένει στον αγωνιστικό χώρο καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, επικράτησε με 1-0 της Ζιμπάμπουε. Μια νίκη, πάντως, που ήρθε δύσκολα για την εθνική ομάδα του Σισέ, καθώς η Σενεγάλη για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση της Ζιμπάμπουε χρειάστηκε το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαντιό Μανέ στο 90+7’. Εστω και με αυτόν τον τρόπο οι «Λέοντες της Τερανγκά», που έχουν πολλά κρούσματα κορωνοϊού και δεν έχουν τη βοήθεια σημαντικών παικτών τους, πήραν το τρίποντο και έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκριση, αλλά και για την πρώτη θέση του ομίλου, που φέρνει καλύτερο σταύρωμα στους «16».

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη φετινή διοργάνωση και η Γουινέα των Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ, με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού να αγωνίζονται βασικοί απέναντι στο Μαλάουι. Η εθνική ομάδα των δύο «ερυθρόλευκων» επικράτησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Ισιαγκά Σιλά στο 35’, με τον Αγκιμπού Καμαρά να χάνει μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Ένα ματς στο οποίο στάθηκε άτυχος ο μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών, καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρος τραυματίστηκε στον αστράγαλο και πριν την έναρξη του δεύτερου έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο προπονητής της Γουινέας, Καμπά Ντιαβαρά, στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Σενεγάλη τόνισε ότι η συμμετοχή του θα κριθεί λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης με τη Σενεγάλη: «Δέχτηκε ένα χτύπημα στον αστράγαλο και πονούσε, γι’ αυτό τον έκανα αλλαγή. Τώρα κάνει αποθεραπεία και θα δούμε αν θα είναι έτοιμος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Γουινέας.

Οσον αφορά στον Μαμαντού Κανέ, ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακό αλλά αγωνίζεται ως δανεικός στη Νέφτσι Μπακού, βρέθηκε επίσης στην αρχική 11άδα, με τον Καμπά Ντιαβαρά να τον χρησιμοποιεί ως δεξί μπακ. Εμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι βασικός και στο σημερινό παιχνίδι με την Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ.

Το ντέρμπι του Β ομίλου, που θα κρίνει ουσιαστικά την πρώτη θέση. Οποια ομάδα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου στους «16» θα αντιμετωπίσει την τρίτη είτε του πρώτου, είτε του τρίτου, είτε του τέταρτου ομίλου. Αντίθετα, η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη θα βρει απέναντί της την δεύτερη του 5ου ομίλου, στον οποίο βρίσκονται οι Γκάμπια (3β.), Μάλι (3β.), Μαυριτανία (0β.) και Τυνησία (0β.). Το σημερινό παιχνίδι ίσως κρίνει το μέλλον των δύο χωρών στη φετινή διοργάνωση,  με τη Σενεγάλη, που θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, να αντιμετωπίζει για ένα ακόμα παιχνίδι πολλά προβλήματα λόγω κορωνοϊού, με την Γουινέα να θέλει να τα εκμεταλλευτεί και να πάρει τη νίκη και παράλληλα… κεφάλι για την πρώτη θέση του ομίλου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκριση των δύο χωρών στην επόμενη φάση του Κόπα Αφρικα σημαίνει αυτόματα και απουσία των Παπέ Αμπού Σισέ και Αγκιμπού Καμαρά από τον Ρέντη, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς η φάση των «16» ξεκινάει στις 24/1.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής:

Γουινέα – Μαλάου 1-0
Σενεγάλη – Ζιμπάμπουε 1-0

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής:

Σενεγάλη – Γουινέα (14/1, 15:00)
Μαλάουι – Ζιμπάμπουε (14/1, 18:00)

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής:

Γουινέα – Ζιμπάμπουε (18/1, 18:00)
Σενεγάλη – Μαλάουι (18/1, 18:00)

Η βαθμολογία:

Σενεγάλη 3
Γουινέα 3
Μαλάου 0
Ζιμπάμπουε 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ