«Λύγισε» στα πέναλτι το Καμερούν του Κούντε

«Λύγισε» στα πέναλτι το Καμερούν του Κούντε

Η Αίγυπτος του Σαλάχ νίκησε στα πέναλτι το Καμερούν με 3-1 (0-0 κ.α και παράταση) και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αφρικα, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη του Σισέ!

Ονειρο ήταν και πάει η κατάκτηση του Κόπα Αφρικα για το Καμερούν του Πιερ Κούντε.

Τα «αδάμαστα λιοντάρια» μετά από ένα σκληρό παιχνίδι, ηττήθηκαν στα πέναλτι από την Αίγυπτο του Μοχάμεντ Σαλάχ με 3-1 (0-0 κ.α και παράταση) και έχασαν την ευκαιρία να προκριθούν στον τελικό του Κόπα Αφρικα. Εκεί όπου θα βρεθούν οι Φαραώ, οι οποίοι την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν την Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ, με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο. Αντίθετα, το Καμερούν θα αντιμετωπίσει την Μπουρκίνα Φάσο στον μικρό τελικό.

Οσον αφορά στον Κούντε, ο άσος του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε στο αποψινό παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησε από τον πάγκο του Καμερούν.

Το ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με πολύ δυνατές μονομαχίες και ένταση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι δύο ομάδες κοίταξαν περισσότερο τις άμυνές τους και οδηγήθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Εκεί οι Αιγύπτιοι αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και με ήρωα τον τερματοφύλακά τους, Γκαμπάσκι, που απέκρουσε δύο πέναλτι, πέρασαν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι Φαραώ ευστόχησαν και στα τρία πέναλτι που εκτέλεσαν, ενώ αντίθετα από το Καμερούν μόνο ο Αμπουμπακάρ κατάφερε να σκοράρει. Στο πρώτο πέναλτι που εκτελέστηκε, με τον Γκαμπάσκι να αποκρούει τις εκτελέσεις των Μουκουντί και Λέα, ενώ το πέναλτι του Ντζιε έφυγε άουτ.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ονανά, Καστελέτο (99′ Μουκουντί), Ενγκαντό, Τολό, Φάι, Ονγκλά (109′ Ονανά), Ανγκίσα, Γκουέτ (79′ Σιλίκι), Ενγκαμαλό (86′ Ενζί), Εκαμπί (98′ Μπασογκόγκ), Αμπουμπακάρ.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Γκαμπάλ, Φατί, Γουένς, Αμπεντελμονέμ, Ελνενί (86′ Λασέν), Καμάλ (85′ Ασούρ), Σούλια (46′ Τρεζεγκέ), Φοτούχ, Σαλάχ, Μαρμούς (63′ Σόμπχι), Μοχαμέντ (106′ Σερίφ, 118′ Ζίζο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ