Το «έγκλημα» του Παναθηναϊκού: Πρώην παίκτης του οργιάζει και κοστολογείται 15.000.000 €!

Το «έγκλημα» του Παναθηναϊκού: Πρώην παίκτης του οργιάζει και κοστολογείται 15.000.000 €!

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τον Λουτσιάνο Νέβες για να φύγει την άνοιξη το 2018... Μόλις τρία χρόνια αργότερα, ο Βραζιλιάνος στράικερ οδηγεί την Σάο Πάολο στον τίτλο στη Βραζιλία και ετοιμάζεται για... χορό εκατομμυρίων ευρώ.

Η απαρίθμηση των ποδοσφαιρικών λαθών στον Παναθηναϊκό την προηγούμενη δεκαετία θα μετατρεπόταν σε ατελείωτη λίστα. Όμως, ένα από τα σφάλματα που σίγουρα θα αναγραφόταν στην πρώτη σελίδα, θα είχε το όνομα του Λουτσιάνο Νέβες… Ενός εκ των πρωταγωνιστών της Σάο Πάολο στην πρωτοπορία της στο Campeonato Brasileiro.

Μετά από 29 παιχνίδια, η Σάο Πάολο φιγουράρει στην πρώτη θέση με 56 βαθμούς. Ο Λουτσιάνο είναι βασικός στα πλάνα του προπονητή Φερνάντο Ντινίζ, μετρώντας στη στατιστική του 24 συμμετοχές με 12 γκολ και 3 ασίστ. Ακόμα, ο 28χρονος επιθετικός έχει παίξει 5 ματς στο Κύπελλο Βραζιλίας και έχει σκοράρει 3 γκολ και έχει μοιράσει 2 ασίστ.

Έχει τόση επιρροή ο Λουτσιάνο στο παιχνίδι της Σάο Πάολο, ώστε με αυτόν στη σύνθεση της, η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος σε 23 ματς έχει 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες. Δηλαδή, ποσοστό επικράτησης στο 65,2%. Αντίθετα, σε δύο πρόσφατες αναμετρήσεις που δεν πήρε μέρος ο Λουτσιάνο, η Σάο Πάολο ηττήθηκε.

Ο Λουτσιάνο αποθεραπεύεται από τραυματισμό, αλλά ο Φερνάντο Ντινίζ τον χρειάζεται. Την Κυριακή η Σάολο Πάολο αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Παραναένσε και έχει ανάγκη από τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της οπότε ο Λουτσιάνο πρέπει να τελειώσει την αποθεραπεία του νωρίτερα.

Πάντως, στο «Γεώργιος Καλαφάτης» θα βλέπουν τον Λουτσιάνο Νέβες και θα μετανιώνουν για τη διαχείριση του… Ο Παναθηναϊκός αγόρασε τον Λουτσιάνο από την Κορίνθιανς το καλοκαίρι του 2017 μόνο με 400.000 ευρώ. Ένα μικρό ποσό σε σχέση με την ικανότητα του Βραζιλιάνου στράικερ.

Ο Λουτσιάνο δεν πρόλαβε να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό, αφού τραυματίστηκε σοβαρά και έλειψε για πολλούς μήνες. Ωστόσο, η παρουσία του στην Αθήνα συνέπεσε με τη στάση πληρωμών από τον Γιάννη Αλαφούζο. Την άνοιξη του 2018, όταν οι «πράσινοι» δρομολόγησαν άλλη μία εκκαθάριση στο ρόστερ, αντιμετώπισαν τον Λουτσιάνο ως… βαρίδι.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο απέτυχε να πουλήσει τον Λουτσιάνο και να αποκομίσει κέρδη, αλλά τον πλήρωσε για να φύγει. Διότι ο ποδοσφαιριστής έλαβε αποζημίωση και υπέγραψε στη Λεγανές χωρίς κόστος. Πλέον, εύλογα προκύπτει το ερώτημα: πόσο να κοστίζει άραγε ο βασικός στράικερ της πρωτοπόρου του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος; Μάλλον ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του πρέπει να αναρωτηθούν…

Όσο για τη Σάο Πάολο, αυτή έχει την απάντηση… Το «ταμπελάκι» στον Βραζιλιάνο στράικερ γράφει 15 εκατομμύρια ευρώ και ήδη έχει κρούσεις από Μαρσέιγ, Αταλάντα, Νάπολι, Βιγιαρεάλ! Καθώς και προτάσεις από τη Μέση Ανατολή, όπου ο Λουτσιάνο θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ