MLS : Πιλοτική εφαρμογή της αλλαγής σε περίπτωση εγκεφαλικής διάσεισης

MLS : Πιλοτική εφαρμογή της αλλαγής σε περίπτωση εγκεφαλικής διάσεισης

Το πρωτάθλημα του MLS δοκιμάζει τον κανονισμό περί αλλαγής παίκτη, σε περίπτωση που εκείνος υποστεί εγκεφαλική διάσειση.

Το πρωτάθλημα του MLS μπαίνει στην πιλοτική εφαρμογή του κανονισμού, που είχε συζητηθεί στον IFAB, κατά τον οποίον όταν ένας παίκτης υποστεί εγκεφαλική διάσειση τότε μπορεί να περάσει εκτός ως αλλαγή.

Οι ποδοσφαιρικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία με εκπροσώπους από το ανδρικό πρωτάθλημα της χώρας και το National Women’s Soccer League, συμφώνησαν στην εφαρμογή του κανόνα. Αναλυτικά, εκείνος ορίζει πως θα επιτραπούν στις ομάδες δύο επιπλέον αλλαγές, σε ενδεχόμενο χτύπημα αθλητή στο κεφάλι.

«Ήταν κομβικό να έρθουμε κοντά με τα επαγγελματικά πρωταθλήματά μας και να προχωρήσουμε σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία των παικτών μας.

Έχουμε εργαστεί σκληρά για να αναδείξουμε τη σημασία και την επικινδυνότητα που έχουν οι τραυματισμοί στο κεφάλι στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια κι αυτή η αλλαγή πρέπει να συμβάλει σημαντικά στην προστασία των παικτών, που ενδέχεται να έχουν υποστεί μία διάσειση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα», ανέφερε ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσιάμπας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ