Οι κορυφαίοι… εισβολείς των γηπέδων (vid)

Οι κορυφαίοι… εισβολείς των γηπέδων (vid)

Από τον άνθρωπο που μπήκε στο Ελλάδα -Πορτογαλία μέχρι την γιαγιά που έγινε viral, το «10» παρουσιάζει κάποιους από τους κορυφαίους εισβολείς των γηπέδων.

Εισβολή! Μπορεί να αποτελεί απλά μία λέξη με εφτά χαρακτήρες, όμως το παρελθόν της είναι γεμάτο από περιστατικά στα γήπεδα όλου του κόσμου. Τελευταίο εξ αυτών, ήταν εκείνο στο Λος Κάρμενες  και το παιχνίδι της Γρανάδας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου ένας  άνδρας αποφάσισε να βγει γυμνός στον αγωνιστικό χώρο. Ο Όλμο Γκαρσία, όπως ονομάζεται ο 37χρονος ακτιβιστής, μπήκε προκειμένου να στείλει το δικό του μήνυμα για την παγκόσμια ειρήνη.

Όμως δεν είχαν όλοι οι προκάτοχοι του την ίδια πρόθεση. Άλλοι γιατί ήθελαν να ανεβάσουν το βίντεο στο Youtube, άλλοι γιατί είχαν παίξει στοίχημα και άλλοι γιατί απλά… έτσι, έβρισκαν τρύπα και τρύπωναν μέσα στο χορτάρι. Το «10» σας παρουσιάζει κάποιες από τις πιο διάσημες περιπτώσεις εισβολέων στα γήπεδα.

Τζίμι Τζάμπ, ο πιο διάσημος:

«Ο φόβος και ο τρόμος» των απανταχού σεκιουριτάδων, που έφτασε να έχει μέχρι και δική του σελίδα στην Wikipedia. Από όλους τους εισβολείς, ο Τζίμι Τζαμπ, ή Τζόμ Μαρκέζ όπως είναι το κανονικό του όνομα, έχει πραγματοποιήσει πιθανότατα τις περισσότερες «μπούκες» και χωρίς να αρκεστεί μόνο στο γρασίδι. «Θύμα» του έπεσε μέχρι και η Eurovision, όμως σε εμάς είναι γνωστός για το περιστατικό στον τελικό του Euro 2004, ανάμεσα σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Το 2014, ο Μαρκέζ δήλωσε χρεοκοπία από τα πάρα πολλά πρόστιμα που κλήθηκε να πληρώσει, τα οποία υπολογίζονται στα 280.000 ευρώ.

Γιούρι Αντράντε, ο στοιχηματζής:

Τον Φεβρουάριο του 2021, μία στοιχηματική εταιρεία στην Αμερική έδινε την πιθανότητα εισβολής ανθρώπου σε αγώνα του Super Bowl. Ο Γιούρι Αντράντε λοιπόν έκανε κάτι συνάμα και πολύ έξυπνο και πολύ απλό. Πόνταρε στον εαυτό του! Αναλυτικότερα, «έριξε» 50.000 ευρώ στην συγκεκριμένη επιλογή και το μόνο που χρειάστηκε να κάνει, ήταν να μπει ο ίδιος στο γήπεδο. Τι κι αν συνελήφθη; Τι και αν έφαγε πρόστιμο 1000 ευρώ; Καμία σημασία δεν είχαν όλα αυτά αφού κατάφερε να γεμίσει το πορτοφόλι του με 374.000 ευρώ.

Βιτάλι Ζντοροβέτσκι, ο Youtuber:

Σε πολλούς είναι οικείο το όνομα του Βιτάλι Ζντοροβέτσκι, αφού ο συγκεκριμένος Youtuber έχει εκατομμύρια ακόλουθους στο κανάλι του. Γνωστότερος για τα βίντεο με τις φάρσες του, ο Βιτάλι, είχε την ιδέα να διαφημιστεί λίγο παραπάνω και επέλεξε το Μουντιάλ του 2014 για να το κάνει. Στον μεγάλο τελικό της 13η Ιουλίου, ανάμεσα σε Αργεντινή και Γερμανία, ο Ρώσος πραγματοποίησε την δική του είσοδο στο 37ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει μία μέρα πριν.

Μελίσα Τζόνσον, η γυναίκα:

Το 1996 το Γουίμπλεντον συνάντησε τον πρώτο του εισβολέα (η μάλλον την πρώτη). Μάλιβαϊ Ουάσινγκτον και Ρίτσαρντ Κράτζισεκ ξεκίνησαν το παιχνίδι τους, όταν ξαφνικά η Μελίσα Τζόνσον αποφάσισε να κάνει αισθητή την… γυμνή της παρουσία. Οι δύο παίκτες γέλασαν εκείνη την ώρα, όμως ο ένας από αυτούς έχασε την συγκέντρωση του στον υπόλοιπο αγώνα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί. «Ξαφνικά γυρνάω και την βλέπω. Με κοιτάζει και εκείνη με την σειρά της χαμογελόντας. Ένιωσα νευρικότητα, με αποτέλεσμα τρία σετ αργότερα να βρεθώ εκτός» παραδέχθηκε ο Ουάσινγκντον μετά την αναμέτρηση.

Κυρία Αντιγόνη, το είδωλο:

Η διαφορά της κυρίας Αντιγόνης με όλους τους προηγούμενους εισβολείς, ήταν πως απλά… ήθελε να πάει στο σπίτι της. Βλέπετε, κάθε Κυριακή η γιαγιά Αντιγόνη επισκέπτεται τον Άγιο Γεώργιο Καστρίου. Για να γυρίσει λοιπόν στην οικία της περνάει μέσα από το γήπεδο του χωριού. Βλέποντας τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται, υπέθεσε πως είχαν προπόνηση και είπε να διασχίσει κανονικά τον αγωνιστικό χώρο. Στην συνέχεια όμως, αποκάλυψε πως: «Στα μισά της διαδρομής άκουσα να φωνάζουν το όνομά μου, αντιλήφθηκα ότι είχε αγώνα και λέω ‘ας φορτσάρω’. Αλήθεια σου λέω παιδί μου, δεν ήξερα ότι είχε επίσημο αγώνα».

*Το βίντεο περιλαμβάνει υβριστικές λέξεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ