Ο διεθνής Λιβάι Γκαρσία και ο κίνδυνος του κορωνοϊού

Ο διεθνής Λιβάι Γκαρσία και ο κίνδυνος του κορωνοϊού

Ο εξτρέμ της ΑΕΚ κλήθηκε στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο για τα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά η κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ αναχώρησαν για διακοπές, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία θα αναγκαστεί να τις διακόψει, αφού έχει διεθνείς υποχρεώσεις. Γιατί ο 23χρονος εξτρέμ είναι διεθνής με το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, την πατρίδα του, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τέρι Φένγουικ, έχει προσκαλέσει 23 παίκτες για τα δύο παιχνίδια με τις Μπαχάμες (5/6) εκτός έδρας και με τις Νήσους Κιτς και Νάβι (8/6), που θα διεξαχθεί στην πόλη Σαν Κριστομπάλ της Δομινικανής Δημοκρατίας. Φυσικά, ανάμεσα τους και τον εξτρέμ της ΑΕΚ.

Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο χρειάζεται νίκες και στα δύο παιχνίδια, προκειμένου να προχωρήσει στην προκριματική φάση και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ.

Κάπου εδώ αρχίζουν και τα δύσκολα για την χώρα της Καραϊβικής και την Εθνική ομάδα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τέρι Φένγουικ ζήτησε να συγκεντρωθούν οι παίκτες πιο νωρίς από την 30η Μαΐου, που έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση, για να έχουν περισσότερες μέρες προετοιμασίας.

Αλλά η ομοσπονδία το αρνήθηκε, εξηγώντας πως αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν παιχνίδια με τους συλλόγους του και δεν θα έρχονταν, ενώ το κόστος θα ήταν υψηλό. Επιπλέον, θα ήταν δύσκολο να εξασφαλίσει επιπλέον τεστ για τον κορωνοϊό, αφού η χώρα μαστίζεται από την πανδημία και τα αποθέματα είναι ελάχιστα.

Ήδη, ένα πρώτο γκρουπ της Εθνικής ομάδας που αποτελείται από παίκτες που παίζουν στη χώρα, άρχισε προπονήσεις την προηγούμενη εβδομάδα αλλά διέκοψε αμέσως, υπό τον φόβο της εξάπλωσης των μολύνσεων από τον Covid-19.

O Φένγουικ έχει ζητήσει να δημιουργηθεί μία μικρή φούσκα για την ομάδα του, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα το επιτύχει, αφού τα μέσα που διαθέτει η ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι πενιχρά. Κοινώς, διαμορφώνεται μία κατάσταση που θα είναι ιδιαίτερη για τον Λιβάι Γκαρσία και τους άλλους διεθνείς συμπατριώτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ