Πρόεδρος Κολομβίας: «Το Copa America δεν είναι ένα πολιτικοποιημένο κύπελλο»

Πρόεδρος Κολομβίας: «Το Copa America δεν είναι ένα πολιτικοποιημένο κύπελλο»

Έκκληση στην CONMEBOL να ξανασκεφτεί την απόφαση για απόσυρση της Κολομβίας από τη διοργάνωση του Copa America, απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας, Ιβαν Ντουέκ.

Ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντουέκ, κάλεσε την Oμοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής να ξανασκεφτεί την απόφασή για την απόσυρση του Copa America, από την χώρα.

Συγκεκριμένα τόνισε πως θα πρέπει η συνομοσπονδία να αφήσει εκτός το κομμάτι της πολιτικής και να εστιάσει μόνο σε αυτό του ποδοσφαίρου, επιτρέποντας της να διεξάγει κανονικά την διοργάνωση.

«Αυτό δεν είναι ένα πολιτικοποιημένο κύπελλο (σ.σ. Copa America). Δεν μπορεί να έχει πολιτική προσέγγιση. Όταν έγινα Πρόεδρος, οι ηγέτες της Κολομβιανής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με κάλεσαν μια μέρα και είπαν: «Πρόεδρε, βοηθήστε μας για να φιλοξενήσουμε το Copa América το 2020» και τους είπα φυσικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Η CONMEBOL είχε αποσύρει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το αίτημα της κολομβιανής κυβέρνησης να αναβάλει το τουρνουά στις 13 Ιουνίου-10 Ιουλίου ( το οποίο θα διοργάνωνε με την Αργεντινή), εξαιτίας των αναταραχών που επικρατούν στο λατινικό έθνος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ