Σαν σήμερα: Η Αγγλία κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο! (vids)

Σαν σήμερα: Η Αγγλία κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο! (vids)

Συμπληρώθηκαν 55 χρόνια από τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου

Η Αγγλία δεν έχει καταφέρει ακόμη να κατακτήσει κάποιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ούτε φέτος τα κατάφεραν τα «Τρία Λιοντάρια», παρά το γεγονός ότι έφτασαν μέχρι τον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Ιταλία στο «Γουέμπλεϊ». Το έχασαν στα πέναλτι.

Ωστόσο, η Αγγλία έχει κατακτήσει ένα Μουντιάλ. Το μακρινό 1966 στην έδρα της. Και σήμερα (30/7) είναι μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 55 χρόνια από τη σπουδαιότερη επιτυχία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο θρίαμβος στον τελικό επί της Δυτικής Γερμανίας με σκορ 4-2 στις 30 Ιουλίου 1966 έχει μείνει αξέχαστος. Η παρέα των Μπανκς, Σερ Μπόμπι Μουρ, Νόμπι Στάιλς, Άλαν Μπολ, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, Τζεφ Χαρστ κλπ υπό τις οδηγίες του Σερ Αλφ Ράμσεϊ έκανε το θαύμα της. Κατακτώντας το σημαντικότερο τρόπαιο που υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Εκείνος ο τελικός έχει μείνει μεταξύ άλλων γνωστός και για το γκολ το οποίο αρχικά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία βρήκε στη γραμμή του τέρματος. Ακόμη οι Γερμανοί επιμένουν και διαμαρτύρονται πως η μπάλα τότε δεν είχε περάσει τη γραμμή και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

Η ιστορία, ωστόσο, έγραψε πριν από ακριβώς 55 χρόνια, το εξής: Αγγλία, πρωταθλήτρια κόσμου στο ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ