Ο Σαμουέλ Ετό τους έδιωξε όλους – Δεν περνάει και από την ΕΠΟ;

Ο Σαμουέλ Ετό τους έδιωξε όλους – Δεν περνάει και από την ΕΠΟ;

Ο Σαμουέλ Ετό είναι νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας του Καμερούν και από την πρώτη μέρα τους έδιωξε όλους. Ο στόχος του σπουδαίου πρώην επιθετικού, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η... ΕΠΟ.

Ο Σάμουελ Ετό είναι ο νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν, έπειτα από την επικράτησή του στις εκλογές του Σαββάτου και είναι αποφασισμένος να αλλάξει τα πάντα. Ο σπουδαίος πρώην επιθετικός των Μπαρτσελόνα και Ίντερ εξελέγη έχοντας ως «σημαία» την καταπολέμηση της διαφθοράς στην ομοσπονδία του Καμερούν.

Ο προηγούμενος πρόεδρος, Σεϊντού Μπόμπο Νζόγια, ήταν στη θέση από το 2018, όμως έπειτα οι μαζικές αντιδράσεις ποδοσφαιριστών είδε την εκλογή του να ακυρώνεται τον Ιανουάριο από το CAS, με τους τελευταίους μήνες της θητείας του να είναι καθαρά τυπικοί, καθώς έπρεπε να οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές.

Ο Ετό ανέλαβε λοιπόν και από την πρώτη μέρα άρχισε τις σαρωτικές αλλαγές, αφού αποφάσισε να διώξει όλους τους υπαλλήλους που άργησαν να φτάσουν στα γραφεία. Συγκεκριμένα, ο Καμερουνέζος είχε ενημερώσει πως θα είναι από τις 7.30 στην ομοσπονδία, όπως και έγινε και όσοι πήγαν καθυστερημένα έχασαν τη δουλειά τους, με τον Ετό να είναι έτοιμος να φέρει εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή και να «στρώσει» το ποδόσφαιρο της χώρας του.

Προς το παρόν έχει ξεκινήσει με άγριες διαθέσεις όπως αναφέρουν στην πατρίδα του θα επαναφέρει την τάξη και θα καταπολεμήσει τη διαφθορά. Στην τοποθέτηση του ο Ετό ήταν ξεκάθαρος λέγοντας προς τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας:

«Δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις τα αυγά. Οι άνθρωποι μπορεί να παραξενευτούν, όμως αν είναι αυτή η λύση για να επανέλθει η κανονικότητα ας είναι. Πάνε οι μέρες που ερχόσουν στην ομοσπονδία και έβρισκες τα γραφεία άδεια γιατί κάποιοι δεν πάτησαν καν το πόδι τους εκεί ή γιατί άλλοι έφυγαν πολύ πριν κλείσει το ωράριο τους. Το ωράριο είναι πάγιο και θα ισχύει για όλους. Όλοι θα πρέπει να είναι από τις 8 μέχρι τις 4 στα γραφεία και να εργάζονται για το καλό της ομοσπονδίας και του ποδοσφαίρου του Καμερούν».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τα εσωτερικά ζητήματα, ο Ετό έχει να διαχειριστεί και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο Καμερούν.

Η δουλειά του Ετό είναι ήδη σημαντική και το ερώτημα είναι αν θα χρειαζόταν ένας αντίστοιχος πρόεδρος και στην ελληνική ομοσπονδία. Ένας πρόεδρος που θα καταπολεμούσε τη διαφθορά και θα επανέφερε την κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που πάσχει από όλες τις απόψεις. Οι παθογένειες στο ποδόσφαιρο ξεκινούν από την ομοσπονδία και στο Καμερούν φαίνεται πως έχουν βρει τον κατάλληλο άνθρωπο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ