Η Κίνα απαγορεύει τα τατουάζ στο ποδόσφαιρο και αναγκάζει τους ποδοσφαιριστές να τα καλύψουν

Η Κίνα απαγορεύει τα τατουάζ στο ποδόσφαιρο και αναγκάζει τους ποδοσφαιριστές να τα καλύψουν

Η κυβέρνηση της Κίνας φέρεται να έχει αναγκάσει τους διεθνείς Κινέζους ποδοσφαιριστές να καλύψουν τα τατουάζ τους, καθώς στον πρόσφατο φιλικό αγώνα με την Ουαλία οι περισσότεροι εμφανίστηκαν με επιδέσμους και ταινίες στα χέρια και τα μπράτσα.

Σύμφωνα με το thepaper.cn, η Κινεζική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένεται να εκδώσει οδηγία με βάση την οποία θα απαγορεύονται από εδώ και στο εξης τα τατουάζ τόσο στους αγώνες των πρωταθλήματος όσο και στα ματς της εθνικής ομάδας.

«Απεχθάνομαι κάθε είδος βαφής μαλλιών ή τατουάζ» δήλωσε στο thepaper.cn ο Jia Xiuquan, προπονητής της εθνικής ομάδας κάτω των 19. Όποιος παίχτης θέλει να βρίσκεται στις επιλογές για τον επόμενο αγώνα θα πρέπει να καθαρίσει τα τατουάζ και τη βαφή από τα μαλλιά του. Θα πρέπει να εστιάζουν στο παιχνίδι και όχι στην εικόνα ή την εμφάνισή τους».

Η φημολογούμενη απαγόρευση των τατουάζ από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κίνας έχει πυροδοτήσει μία έντονη συζήτηση μεταξύ των φιλάθλων στο διαδίκτυο και όχι μόνο, με τους διαλλακτικότερους να υποστηρίζουν ότι δεν είναι αναγκαίο ένα τέτοιο μέτρο.

«Η απαγόρευση των τατουάζ δεν έχει καμία σχέση με την ικανότητα των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Soccer News» που εδρεύει στη Guangzhou.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι οι μόνοι στην Κίνα στους οποίους απαγορεύεται να φαίνονται τα τατουάζ τους.

Σύμφωνα με την εκπομπή Shanxi Evening News, καλλιτέχνες που έχουν εμφανή τατουάζ στο σώμα τους δεν επιτρέπεται να βγουν σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Πηγή: www.lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ