Θλίψη: Πέθανε ο Πελέ

Θλίψη: Πέθανε ο Πελέ

Ο Πελέ, ο μύθος του ποδοσφαίρου, έφυγε από τη ζωή.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι από σήμερα φτωχότερος. Σε ηλικία 82 ετών, ο Πελέ έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Ο θρύλος της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας και της Σάντος, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊντσάιν του Σάο Πάολο, έχοντας δίπλα του την οικογένεια του.

Διαβάστε επίσης: Το πρωτάθλημα του… Ιωαννίδη δεν τελειώνει από τα μισά του

Οι δύο κόρες του, ο γιος του και η σύζυγος του ήταν δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή σε αυτή την άνιση μάχη και η είδηση του θανάτου του Πελέ, κυριαρχεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου.

Οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες για τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που δεν ανταποκρινόταν στις θεραπείες που υποβαλλόταν για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή λόγω ανεπάρκειας πολλαπλών οργάνων στις 3.27 μ.μ ώρα Βραζιλίας, στο νοσοκομείο Αλμπερτ Αϊνστάιν στο οποίο εισήχθη πριν ακριβώς έναν μήνα με αναπνευστικά προβλήματα και πρήξιμο σε όλο του το κορμί.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο εντοπίστηκε όγκος στο παχύ έντερο και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σε επαναλαμβανόμενες χημειοθεραπείες. Στις αρχές του 2022 εντοπίστηκαν μεταστάσεις στο έντερο, τον πνεύμονα και το ήπαρ.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, στις 21 Δεκεμβρίου, ανάφερε πως υπάρχει «εξέλιξη της ογκολογικής νόσου» και χρειαζόταν περισσότερη φροντίδα σχετικά με τη νεφρική και καρδιακή δυσλειτουργία.

Η σωρός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Βίλα Μπελμίρο, το γήπεδο της Σάντος στο οποίο μεγαλούργησε για 18 χρόνια. Θα ταφεί στο Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης, στο Σάντος, όπου ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου είχε δεσμεύσει χώρο από το 2003.

 

Υπήρξε μια εμβληματική μορφή που υμνήθηκε απ’ όλους τους λαούς της οικουμένης και όχι άδικα. Αγαπήθηκε όσο λίγοι και δικαίως.

Η τεράστια καριέρα του δεν χωρά σε λέξεις. Αρκεί να πούμε μόνο τούτο. Τρία Μουντιάλ σήκωσαν τα χέρια του δημιουργώντας τον μύθο.

Η πατρίδα του, η Βραζιλία, βιώνει ένα μεγάλο πένθος αποχαιρετώντας έναν λαϊκό ήρωα. Αυτός ήταν ο Πελέ για τους Βραζιλιάνους αλλά και για όλους εκείνους που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Είναι βέβαιο πως ο κόσμος θ’ αποχαιρετήσει τον θρύλο όπως του πρέπει.

Το «10» στα χέρια του λυτρωτή Χριστού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ