Το πρωτάθλημα του… Ιωαννίδη δεν τελειώνει από τα μισά του

Το πρωτάθλημα του… Ιωαννίδη δεν τελειώνει από τα μισά του

Το άστρο του Φώτη Ιωαννίδη «κρατά» τον Παναθηναϊκό. Δεν γίνεται όμως αυτό να συνεχίσει για… πολύ

Ας συμφωνήσουμε προκαταβολικά: Από εκείνο το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου και το ντέρμπι της «αιωνίων» της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός έγινε αναπάντεχα η ομάδα του Φώτη Ιωαννίδη. Και η Super League κάτι σαν το πρωτάθλημα του νεαρού φορ.

Οκτώ βαθμοί στους τελευταίους εννέα των Πράσινων φέρουν την υπογραφή του.

Το πέναλτι που κέρδισε (όπως κέρδισε) με τον Ολυμπιακό στο 90΄+8΄.

Τα 1-0 γκολ του με Παναιτωλικό (78΄), Ατρόμητο (80΄) που ξεκλείδωσαν δύο τρίποντα για τον πρωτοπόρο.

Το χθεσινό 1-1 με τον ΟΦΗ ξανά στο 90΄+8’.

Μια χρυσή εφεδρεία για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που εξελίσσεται στον x factor της διοργάνωσης.

Μόνο που πριν ο Παναθηναϊκός πέσει στο… φιλότιμο του 22χρονου σέντερ φορ, είχε 3Χ10=30 σε μια διαδρομή που δεν επέτρεπε σε κανέναν να αμφιβάλει για την έστω αναπάντεχη «θέλω το πρωτάθλημα» δήλωση του.

Και από τότε που ο Ιωαννίδης τραβά το κάρο από τη λάσπη οι βαθμοί που χάθηκαν είναι οι έξι στους τελευταίους δεκαπέντε. Ο Έλληνας άσος μπορεί να κάνει βήμα προς τα εμπρός, αλλά η ομάδα του για να τον συναντήσει κάνει βήματα προς τα πίσω.

Και πάλι καλά στην περίπτωση της, διότι αν δεν ήταν ο Ιωαννίδης η ανατροπή του σκηνικού για εκείνη θα ήταν κάτι παραπάνω από θεαματική.

Όπως και να έχει: Ο Παναθηναϊκός του Νοέμβρη και η ομάδα που επέστρεψε τον Δεκέμβρη δεν είναι ένα σύνολο που μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα από τα… μισά του δρόμου.

Για την ακρίβεια δεν είναι καν ένα σύνολο που πείθει ότι μπορεί να υπερασπιστεί το μεγάλο προβάδισμα που του χάρισε η αφετηρία του.

Και όσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν λέει να πατήσει το «κουμπί» της ενίσχυσης; Μπορεί σύντομα το αφήγημα να είναι τελείως διαφορετικό.

Σε δέκα μέρες (8/1) το πρόγραμμα λέει ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στη Φιλαδέλφεια και οι Κιτρινόμαυροι που καιρό τώρα παίζουν μάλλον το καλύτερο ποδόσφαιρο από όλους θα μπορούν πια να πλησιάσουν σε απόσταση βολής: Φτάνει την Τρίτη να περάσουν από τους «άδειους» Ζωσιμάδες. Οι Πράσινοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο λογικά θα κάνουν τη δουλειά στη Λιβαδειά.

Και ο Ολυμπιακός;

Αν είχε περάσει από τους «Ζωσιμάδες» και ο Ολυμπιακός πριν από μια εβδομάδα; Θα έβρισκε και εκείνος μια καρέκλα γύρω από το τραπέζι. Θα είχε μειώσει τη διαφορά από τους δώδεκα στους οκτώ και τέλος πάντων θα έδειχνε με πράξεις την πρόθεση του να «επιστρέψει».

Προς το παρόν στέκεται όρθιος και έτσι θα παραμείνει αν δεν αρχίσει να εμφανίζει το αυτονόητο: Συνέπεια.

Έπειτα από 15 αγωνιστικές δεν έχει καταφέρει ως εδώ να σχηματίσει ένα σερί μεγαλύτερο από δύο νίκες. Και έχει χάσει βαθμούς με έναν σωρό από πιθανούς και απίθανους τρόπους. Υπάρχουν δικαιολογίες για αυτό. Δεν υπάρχει χρόνος όμως για τέτοιες συζητήσεις.

Αν ο Χάμες, ο Μπιέλ, ο Φορτούνης κλπ δεν θέλουν να παραμείνουν στη σκιά του Ιωαννίδη τότε προφανώς θα πρέπει να το αποδείξουν. Ως την επόμενη Κυριακή (8/1) ο Ολυμπιακός έχει δύο «εκτός» έδρας: Με Ιωνικό και Βόλο. Αν πάρει αυτά τα παιχνίδια είναι δεδομένο ότι θα μειώσει τη διαφορά είτε από τον Παναθηναϊκό, είτε από την δεύτερη ΑΕΚ, είτε και από τους δύο. Μοιάζει με… τελευταία ευκαιρία!

Μέχρι τότε; Οι Πειραιώτες «έπιασαν» τον ΠΑΟΚ που έχασε το δικό του σερί στο Περιστέρι: «Για μένα έπρεπε να νικήσουμε με 5-0» είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τι δεν είπε; Ότι πιο πιθανό είναι να του αφήσει ο Άη Βασίλης κάποιος «10άρι» κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, παρά η διοίκηση της ομάδας του. Τουλάχιστον ο Δικέφαλος βρίσκει την ευκαιρία να φέρει στο προσκήνιο μια σειρά από «παιδιά» που αν μη τι άλλο δημιουργούν προσδοκία. Μετά τον Ανδρέα Ντόι του Ολυμπιακού, είναι πλέον και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας για τον οποίο μιλά ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο: πλην της εθνικής ομάδας. Εκεί καλείται ακόμη ο Γιώργος Τζαβέλας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ