Συνελήφθη μέλος του Συμβουλίου της FIFA

Συνελήφθη μέλος του Συμβουλίου της FIFA

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του Κονγκό και μέλος του Συμβουλίου της FIFA, Κονστάν Ομαρί, συνελήφθη μαζί με άλλους αξιωματούχους για υπεξαίρεση χρημάτων.

Ακόμη ένας αξιωματούχος της FIFA προστέθηκε στη λίστα των συλληφθέντων της τελευταίας τριετίας, με τα προβλήματα στον πόλεμο της διαφθοράς να συνεχίζονται.

Ο Κονστάν Ομαρί, μέλος του Συμβουλίου της FIFA, αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Αφρικής και πρόεδρος της ομοσπονδίας του Κονγκό, συνελήφθη από τις αρχές της χώρας με την καταγγελία της υπεξαίρεσης χρημάτων.

Μαζί με τον Ομαρί, συνελήφθησαν ο αντιπρόεδρος της εγχώριας ομοσπονδίας, Θίομπαλντ Μπιναμούνγκου, ο οικονομικός διευθυντής Ροζέ Μποντέμ και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αθλητισμού, Μπαρτελεμί Οκιτό, μετά από εντολή του Λουζολό Μπαμπί, ο οποίος είναι ειδικός συνεργάτης του προέδρου του Κονγκό, Ζοζέφ Καμπιλά.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Μπαμπί, οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν χρήματα που δόθηκαν στην ομοσπονδία από την κυβέρνηση για τις ανάγκες της εθνικής ομάδας, αλλά και διαφόρων συλλόγων του Κονγκό που αγωνίζονται σε διεθνής διοργανώσεις.

Ένας πέμπτος αξιωματούχος που καταζητείται είναι ο πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής του Κονγκό, ενώ στην ανακοίνωση ζητείται από το κοινό της χώρας «να προσφέρουν ευγενικά ένα χέρι στη δικαιοσύνη», για τον εντοπισμό του αξιωματούχου.

Οι συλλήψεις διαδέχθηκαν εβδομάδες διαφωνιών μεταξύ ομοσπονδίας και κυβέρνησης για το 1.000.000 δολάρια που ζήτησε η ομοσπονδία για τη χρηματοδότηση των εθνικών ομάδων, ποσό που η κυβέρνηση βρήκε αρκετά υπερβολικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ