Σκάνδαλο στο Καμερούν: Στο επίκεντρο των κατηγοριών ο Σαμουέλ Ετό

Σκάνδαλο στο Καμερούν: Στο επίκεντρο των κατηγοριών ο Σαμουέλ Ετό

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Καμερούν, Σαμουέλ Ετό, κατηγορείται για χειραγώγηση αγώνων στο ποδόσφαιρο του Καμερούν.

Ο Σάμουελ Ετό κατηγορείται για στημένα παιχνίδια στο Καμερούν αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα «βοήθησε την πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας Βικτόρια Γιουνάιτεντ να επιτύχει την άνοδο την περασμένη σεζόν επηρεάζοντας διαιτητές».

Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα Σάμουελ Ετό κατηγορείται για στημένους αγώνες στο Καμερούν. Σύμφωνα με το «Camfoot», ο Ετό, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Καμερούν (Fecafoot), φέρεται να υποσχέθηκε να βοηθήσει την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, Βικτόρια Γιουνάιτεντ, χειραγωγώντας αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται η καλύτερη Euroleague όλων των εποχών – Θα έρθει και ο Μίκχαϊλιουκ στον Ολυμπιακό;

Η Βικτόρια Γιουνάιτεντ τελικά πήρε την άνοδο, με την ομοσπονδία να αποφασίζει ότι η δευτεραθλήτρια της προηγούμενης σεζόν Σταντ ντε Μπερτόουα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος πως εμφανίστηκαν ηχογραφήσεις στις οποίες ο Ετό είπε στον πρόεδρο της Βικτόρια, Βαλεντίν Γκουαϊν, ότι θα βοηθούσε την ομάδα του να ανέβει, χειραγωγώντας τους διαιτητές.

Ο Ετό είπε: «Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, αλλά πρέπει να είσαι πολύ διακριτικός, αδερφέ.»

Η Βικτόρια Γιουνάιτεντ βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στα μισά του πρωταθλήματος και τελικά τερμάτισε πρώτη και κέρδισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος σε δύο χρόνια.

Φαίνεται πως ο Ετό βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς το θέμα ερευνάται από την Interpol και τη FIFA και τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους είναι επιβαρυντικά για τον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής Καμερούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ