Εμενίκε: 5ος πιο πλούσιος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής!

Εμενίκε: 5ος πιο πλούσιος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής!

O Εμάνουελ Εμενίκε έχει περιουσία 18 εκατ. ευρώ και είναι ο 5ος πιο πλούσιος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής!

Τι κι αν ολόκληρη η Ευρώπη έχει ενημερωθεί για όσα έχει κάνει στη Λας Πάλμας (σ.σ. «δεν προπονούμαι, νυστάζω»), για την απροθυμία του να χειρουργηθεί, παρότι έχει σοβαρή ζημιά στο γόνατο και για τη (συνολικά) «ζεν» αντιμετώπισή του σε οτιδήποτε αφορά στο ποδόσφαιρο; Αυτά ποσώς ενδιαφέρουν τον Εμάνουελ Εμενίκε. Καθώς, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα naijaquest.com από τη Νιγηρία, ο 31χρονος επιθετικός είναι ένας από τους πλουσιότερους ποδοσφαιριστές στη χώρας του.

Συγκεκριμένα, ο Εμενίκε φιγουράρει στην 5η θέση της λίστας με τους δέκα πλουσιότερους Νιγηριανούς παίκτες, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ! Τα εισοδήματά του προέρχονται αποκλειστικά από το ποδόσφαιρο και την παρουσία του σε Καραμπουσπόρ, Φενέρμπαχτσε, Σπαρτάκ Μόσχας, Αλ-Αΐν, Γουέστ Χαμ και Ολυμπιακό, να του έχει αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα από το παραπάνω ποσό, αλλά υπολογίζεται ότι αυτά του έχουν… απομείνει. Ενώ σημειώνεται ότι ο Νιγηριανός φορ… γλεντάει τη ζωή του, αποτελώντας μόνιμο μέλος κλειστών κλαμπ της υψηλής κοινωνίας της Νιγηρίας, με ενεργή παρουσία σε εκδηλώσεις όπου τον συνοδεύουν μουσικοί και διάσημοι καλλιτέχνες της χώρας!

Επιστρέφοντας στη λίστα με τους πλουσιότερους Νιγηριανούς ποδοσφαιριστές αξίζει να αναφέρουμε ότι στην 1η θέση βρίσκεται ο Ομπι Μίκελ, ενώ στη 10άδα δεν υπάρχει το όνομα του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού, Μπράουν Ιντέγε, παρότι το συμβόλαιό του με την κινεζική Τιανζίν Τέντα του αποφέρει καθαρά 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Αναλυτικά η λίστα με τους πιο πλουσιους Νιγηριανούς παίκτες:

  1. Τζον Ομπι Μίκελ (Τιανζίν Τέντα, Κίνα) 57.000.000
  2. Ομπαφέμι Μάρτινς (Σανγκάη Σενχούα, Κίνα) 35.000.000
  3. Βίκτορ Μόουζες (Τσέλσι, Αγγλία) 20.100.000
  4. Αχμέντ Μούσα (Λέστερ, Αγγλία) 18.000.000
  5. Εμάνουελ Εμενίκε (Ολυμπιακός, Λας Πάλμας) 18.000.000
  6. Γιακούμπου Αγιεγκμπένι (αποσύρθηκε) 14.500.000
  7. Βίκτορ Ανιτσέμπε (ελεύθερος) 11.000.000
  8. Βίνσεντ Ενιεάμα (Λιλ, Γαλλία) 7.000.000
  9. Ταγιέ Ταϊβό (Ροβανιέμι Παλοσεούρα, Φινλανδία) 6.600.000
  10. Πίτερ Οσάζε Οντεμβινγκί (ελεύθερος) 5.500.000

Η περίπτωσή του Εμάνουελ Εμενίκε είναι από εκείνες που «δεν θες να σου τύχει». Ο Νιγηριανός επιθετικός αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με σκοπό να αποτελέσει τη βασική επιθετική αιχμή του συλλόγου, ωστόσο μέσα σε ένα εξάμηνο έδειξε ότι αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί, ενώ με τη συμπεριφορά του και τα απίθανα τερτίπια του «ανάγκασε» τους Πειραιώτες να αναζητήσουν λύσεις για να τον ξεφορτωθούν. Και μαζί και το τεράστιο συμβόλαιό του, που φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ