Έντρικ: «Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει τον Πελέ»

Έντρικ: «Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει τον Πελέ»

Ο Εντρικ μίλησε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Παλμέιρας και λίγο πριν ενταχθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 17 ετών, αρκετοί είναι εκείνοι που… τολμούν να συγκρίνουν τον Εντρικ με τον Νεϊμάρ ή ακόμη και με τον θρυλικό, Πελέ. Ωστόσο, ο νεαρός άσος, ο οποίος είναι το νέο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, δείχνει προσγειωμένος και αρκετά ώριμος για την ηλικία του.

«Ξέρω ότι κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει το βάθρο του Πελέ. Είναι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου», λέει ο νεαρός επιθετικός που βοήθησε καταλυτικά την Παλμέϊρας για να κατακτήσει τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο στην Βραζιλία και θα ενταχθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2024, σε μια μεταγραφή που εκτιμάται κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Για αυτό που συμβαίνει εδώ και έναν χρόνο με τον Ολυμπιακό Β΄ θα μιλήσει επιτέλους κάποιος από την ΚΕΔ (vids, pics)

«Θέλω απλώς να είμαι ο Έντρικ. Θέλω να τους δείξω ποιος είναι ο Έντρικ», τόνισε σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) με αφορμή την παρουσίαση ενός νέου χορηγού στο Σάο Πάολο.

Ο νεαρός άσος διαθέτει εντυπωσιακή ταχύτητα, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ποδοσφαιρική ευφυϊα, στοιχεία που «υποχρέωσαν» τον Αμπελ Φερέϊρα να του δώσει φανέλα βασικού σε ηλικία 16 ετών.

Τον περασμένο μήνα και σε ηλικία 17 ετών και τριών μηνών, ο Εντρικ έγινε ο νεαρότερος παίκτης που κλήθηκε στην εθνική ομάδα, μετά τον Ρονάλντο το 1994. Και δεδομένης της πτωτικής πορείας που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η «σελεσάο», αρκετοί Βραζιλιάνοι ήθελαν να δουν τον Εντρικ με την φανέλα με το Νο 9 στην πλάτη, την οποία φόρεσαν οι θρύλοι του παρελθόντος, Ρονάλντο και Τοστάο.

«Πολλοί παίκτες θέλουν να είναι το νούμερο 9 στην εθνική ομάδα. Δεν δίνω σημασία σε αυτό, θέλω απλώς να είμαι εκεί και να παίζω», απαντά ο νεαρός άσος, ο οποίος ξέρει ήδη πώς να παίζει υπό πίεση. Αφού ξεχώρισε στο ντεμπούτο του το 2022 πετυχαίνοντας τρία γκολ για να βοηθήσει την Παλμέιρας να κερδίσει τον τίτλο, έπαιξε την πρώτη του πλήρη σεζόν το 2023.

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα με μόλις τέσσερα γκολ στους πρώτους 19 αγώνες του, έδειξε σημάδια απογοήτευσης, όπως θυμάται χαρακτηριστικά: «Ήταν ένα μάλλον ασταθές ξεκίνημα της σεζόν. Αλλά άλλαξα το… κλειδί στο κεφάλι μου και συνειδητοποίησα ότι ήμουν χαρούμενος. Βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει τον τίτλο και νομίζω ότι θα τη βοηθήσω ακόμη περισσότερο την επόμενη χρονιά, πριν ενταχθώ στην Ρεάλ». Οπως κι έγινε τελικά.

Αυτό το «μικρό κλειδί» που έπρεπε να αλλάξει συνίστατο στο να μην διαβάζει πλέον τι γράφουν οι άνθρωποι για αυτόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, αντίθετα, να περιτριγυρίζεται από την οικογένεια και τους φίλους του. Παράλληλα, βελτίωσε την φυσική του κατάσταση, ενώ έκανε ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών και ισπανικών.

Αυτές οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς στο δεύτερο μισό της σεζόν, με την Παλμέιρας να ξεπερνά την Μποταφόγκο για να κατακτήσει τον τίτλο μετά από μία συναρπαστική διεκδίκηση.

Ο Έντρικ έχει σκοράρει έξι φορές στα τελευταία δέκα ματς, συμπεριλαμβανομένων δύο γκολ εναντίον της Μποταφόγκο και του καθοριστικού τέρματος, που επέτρεψε στην Παλμέιρας να κερδίσει τον τίτλο την περασμένη Τετάρτη.

«Είπαν ότι ήμουν ο ήρωας, αλλά δεν το νομίζω. Όλη η ομάδα ήταν. Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα τον σύλλογο που αγαπώ», σχολίασε ο νεαρός άσος, με καταγωγή από την Ταγκουατίνγκα.

Ο μικρόσωμος αριστεροπόδαρος επιθετικός, προσπαθεί να μην σκέφτεται πολύ την επικείμενη άφιξή του στην Ρεάλ με τους γονείς του και τον αδελφό του, για να μην «αγχωθεί». Ενώ την ίδια ώρα, γνωρίζει καλά τις ρατσιστικές προσβολές που υπέστη αρκετές φορές ο συμπατριώτης και μελλοντικός συμπαίκτης του, Βινίσιους Τζούνιορ.

Μάλιστα, ο Έντρικ υποστηρίζει ότι έχει αντιμετωπίσει ρατσισμό στην Βραζιλία: «Δεν άφησα τον εαυτό μου να τρομοκρατηθεί και διατήρησα το επίπεδο παιχνιδιού μου. Θέλω απλώς να κάνω αυτό που με κάνει πιο ευτυχισμένο: να παίξω ποδόσφαιρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ