Μάντσεστερ Σίτι – Φλουμινένσε: Η μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση του Κυπέλλου Συλλόγων (vids)

Μάντσεστερ Σίτι – Φλουμινένσε: Η μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση του Κυπέλλου Συλλόγων (vids)

Σίτι και Φλουμινένσε διεκδικούν το τίτλο του Κυπέλλου Συλλόγων στη Τζέντα, της Σαουδικής Αραβίας

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το εμπόδιο της Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (3-0), ενώ η Φλουμινένσε επικράτησε της Αλ Αχλί με σκορ 2-0.

Έτσι, η κάτοχος του Champions League θα τεθει αντιμέτωπη με την κάτοχο του Copa Libertadores απόψε στη Τζέντα στις 20:00.

Διαβάστε επίσης: Η μάχη για τον πρώτο σκόρερ του 2023: Οι Κέιν – Εμπαπέ και οι απειλητικοί Χάαλαντ και Κριστιάνο (vids)

Η μάχη Σίτι-Φλουμινένσε αποτελέι τον 13ο αγώνα σε 19 διοργανώσεις του Κυπέλλου Συλλόγων, στον οποίο αγωνίζεται μία ομάδα από την Ευρώπη, ενάντια σε μια από την Λατινική Αμερική.

Η κάτοχος του Champions League έχει γεμάτο απουσιολόγιο, καθώς εκτός της αναμέτρησης θα παραμείνουν ο ΝτεΜπρόινε, ο Ντοκού και ο Χάαλαντ, ενώ από πλευράς Φλουμινένσε δεν θα αγωνιστεί ο Ντινίζ.

Η Σίτι φιλοδοξεί φέτος να σπάσει μια «κατάρα» για το αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς όσες αγγλικές ομάδες αγωνίστηκαν στο παρελθόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Έφοσον κερδίσει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απόψε, θα γίνει η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτά το εν λόγω τουρνουά, από το 2005 και την καθιέρωσή του.

Προσωπικό κίνητρο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Συλλόγων έχει και ο ίδιος ο Γκουαρδιόλα, καθώς εάν επικρατήσει η Σίτι της Φλουμινένσε, θα γινει ο πρώτος προπονητής με τέσσερις κατακτήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων( Έχει κερδίσει τη διοργάνωση,το 2009 και τ0 2011 με την Μαρτσελόνα και το 2021 με την Μπάγερν).

Από πλευράς Φλουμινένσε, ο πρώην άσσος του Ολυμπιακού και της Ρεάλ, Μαρσέλο, διεκδικεί τον 35ο τίτλο της καριέρας του και τον πέμπτο του στο θεσμό.(έχει τέσσερις κατακτήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης: Το 2014, το 2016, το 2017 και το 2018)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ