Η τουρκική ομοσπονδία πήρε θέση για την αναβολή του Σούπερ Καπ στην Σαουδική Αραβία

Η τουρκική ομοσπονδία πήρε θέση για την αναβολή του Σούπερ Καπ στην Σαουδική Αραβία

Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου με ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε για την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας που οδήγησε στην αναβολή του Σούπερ Καπ

Στις 29 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί ο τελικός του τουρκικού Σούπερ Καπ μεταξύ Γαλατάσαραι και Φενέρμπαχτσε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο, η αναμέτρηση αυτή δεν διεξήχθη ποτέ αφού οι δύο ομάδες δεν πήγαν ποτέ στο γήπεδο λόγω απαγόρευσης από τους οικοδεσπότες να εμφανιστούν εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ και άλλα εθνικά σύμβολα της Τουρκίας στο πλαίσιο του αγώνα. Όπως είναι λογικό, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην οριστική αναβολή και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το που ή πότε θα διεξαχθεί ο τελικός του Σούπερ Καπ.

Διαβάστε επίσης: Λογαριασμός καλοκαιριού στην καρδιά του χειμώνα

Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, με ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε επίσημα για τους λόγους που οδήγησαν στην αναβολή του παιχνιδιού, κατηγορώντας τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, ενώ τόνισε ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν πρέπει να εισχωρούν στον αθλητισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, πιστεύουμε ότι η πολιτική δεν πρέπει ποτέ να παρεμβαίνει στον αθλητισμό. Με βάση αυτή την πεποίθηση και τη διαφανή συνεργασία μας με τους δύο διακεκριμένους συλλόγους μας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ορισμένα σημαντικά θέματα σχετικά με το Süper Kupa στο Ριάντ.

Η πρόταση να διεξαχθεί ο αγώνας του Süper Kupa στο Ριάντ διαβιβάστηκε στην ομοσπονδία μας από την SMC (Saudi Media Company / Season Riyadh) και υπογράφηκε με την έγκριση και των δύο συλλόγων μας. Όλοι οι ισχυρισμοί ότι ο πρόεδρός μας συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτήν τη διαδικασία είναι αβάσιμοι.

Οι εθνικές αξίες μας κι οι αρχές του Ατατούρκ δεν ήταν ανοιχτές προς συζήτηση σε κανένα στάδιο της διαδικασίας. Οι περί του αντιθέτου ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι, κακόβουλοι και αποτελούν πρόκληση που στοχεύει στην ακεραιότητα του έθνους μας.

Σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA, η διοργάνωση υπόκειται στις οδηγίες της FIFA για τη Διοργάνωση Διεθνών Αγώνων. Όλες οι απαιτήσεις κι οι διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόζονται σε διεθνείς αγώνες ισχύουν και γι’ αυτόν τον αγώνα.

Ως Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τις προσπάθειες χρήσης του αθλητισμού, που είναι η πιο σημαντική ενωτική δύναμη της κοινωνίας μας, για διαφορετικούς σκοπούς και εκφράζουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποφασιστικά για να κάνουμε διάσημο το τουρκικό ποδόσφαιρο με επιτυχία.

Το παρουσιάζουμε στο κοινό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ