Σοκ στην Βραζιλία: Διετής αποκλεισμός στον Γκαμπιγκόλ για απόπειρα απάτης σε τεστ αντιντόπινγκ

Σοκ στην Βραζιλία: Διετής αποκλεισμός στον Γκαμπιγκόλ για απόπειρα απάτης σε τεστ αντιντόπινγκ

Ο επιθετικός της Φλαμένγκο, Γκάμπριελ Μπαρμπόσα, αποκλείστηκε από το ποδόσφαιρο για τα επόμενα δύο χρόνια, για απόπειρα απάτης σε τεστ ντόπινγκ

Σοκ στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, καθώς ο Γκάμπριελ Μπαρμπόσα καταδικάστηκε για απόπειρα «απάτης ντόπινγκ» και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την «Globo», ο «μπόμπερ» της Φλαμένγκο, στις 8 Απριλίου του 2023 δεν ακολούθησε τις οδηγίες των Βραζιλιάνικων Αρχών ελέγχου ντόπινγκ όσον αφορά τις διαδικασίες συλλογής και κατάθεσης του δείγματός του, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να αναφέρουν πως ο «Γκαμπιγκόλ» είχε ασεβή και επιθετική συμπεριφορά.

Διαβάστε επίσης: Ο Ντόρσεϊ, η ανάρτηση που «άναψε» φωτιές και οι «αιώνιοι» – Όλα τα δεδομένα για το μέλλον του

Ο ίδιος βρέθηκε στη δίκη τη Δευτέρα (25/3) και υποστήριξε ότι έκανε μία εξέταση αίματος, η οποία θεωρείται πιο αποτελεσματική, απ’ αυτή που θέλησαν να κάνουν οι ελεγκτές.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος επιθετικός κατηγορήθηκε για παραβίαση του άρθρου 122 του Κώδικα Αντιντόπινγκ της Βραζιλίας, που αναφέρεται σε «απάτη ή απόπειρα απάτης οποιουδήποτε μέρους της διαδικασίας ελέγχου». Ο πειθαρχικός κώδικας στη συγκεκριμένη περίπτωση προβλέπει αναστολή έως και τέσσερα χρόνια, σε περίπτωση καταδίκης.

Κάπως έτσι, ο Μπαρμπόσα θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων από την 1η Απριλίου, ωστόσο έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Ο Βραζιλιάνος διεθνής έχει κατακτήσει με τον σύλλογο από το Ρίο Ντε Τζανέιρο δύο Copa Libertadores, ένα Copa Sudamericana, δύο πρωταθλήματα και ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 2016.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ