Γυναικοκτονία στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής

Γυναικοκτονία στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής

Η Φλορέντσια Γκουϊνάζου δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Γυναικοκτονία στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο. Η Φλορέντσια Γκουϊνάζου δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Το θύμα αγωνιζόταν στην ομάδα Ατλέτικο Αρτζεντίνο και ο θάνατος της επήλθε από ασφυξία.

Η δολοφονία της 30χρονης αθλήτριας έγινε στις 6 Απριλίου στο σπίτι της στο οποίο εκείνη τη στιγμή βρισκόταν το μεγαλύτερο από τα δύο της παιδιά, ο επτάχρονος γιος της.

Διαβάστε επίσης: Έκανε ματσάρα για μεταγραφή

Είχε ακόμα ένα κορίτσι πέντε ετών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας ο δράστης πριν αυτοκτονήσει άφησε σημείωμα στην πόρτα του σπιτιού στο οποίο έγραφε: «Καλέστε την αστυνομία, τα παιδιά είναι μόνα τους». Το μήνυμα το βρήκε γειτόνισσα που κάλεσε τις Αρχές.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε πως ο δράστης είναι ο Ιγκνάσιο Αγκουστίν Νότο, τον οποίον είχε καταγγείλει η Γκουϊνάζου τον Νοέμβριο του 2023 ζητώντας να φύγει από το σπίτι.

«Του ζητώ κάθε μέρα να φύγει από το σπίτι μου», κατέθεσε η αθλήτρια στην αστυνομία όπου είχε καταφύγει μετά από καυγά, διευκρινίζοντας πως δεν είχε τραυματιστεί. Ωστόσο εκδόθηκε περιοριστικό μέτρο που έπρεπε να τηρηθεί μέχρι την ημερομηνία του εγκλήματος.

«Σταματήστε να μας σκοτώνετε», είναι το μήνυμα που ανέβασε το κλαμπ της Φλορέντσια Γκουϊνάζου στο Instagram.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής αντέδρασε εκφράζοντας τη «βαθιά θλίψη» της.

Η Ρίβερ Πλέιτ δήλωσε ότι «επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας για μια κοινωνία απαλλαγμένη από όλες τις μορφές της βίας κατά των γυναικών», ενώ πολλές ομάδες εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους κυρίως με το σύνθημα Ni una menos -Ούτε ένας λιγότερος- που χρησιμοποιείται από το 2015 στην Αργεντινή και σε άλλες ισπανόφωνες χώρες για να καταγγείλει τη βία κατά των γυναικών.

πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ