Απειλές θανάτου σε δική διαφθοράς της FIFA!

Απειλές θανάτου σε δική διαφθοράς της FIFA!

Την ώρα που μάρτυρας-κλειδί της υπόθεσης κατέθετε ενώπιον του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος, πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδίας του Περού, εθεάθη να «σέρνει» το δάχτυλό στο λαιμό του, σα να λέει δηλαδή «...θα σου κόψω τον λαιμό»!

Συνεχίζονται τα σκάνδαλα που έχουν πλήξει τα τελευταία χρόνια της δύο κορυφαίες ομοσπονδίες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, την FIFA και την UEFA. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», είχαμε απειλές θανάτου σε δίκη του επικεφαλής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Περού!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, o Μανουέλ Μπούργκα, κατηγορείται μαζί με κυβερνητικά στελέχη για τη λήψη εκατομμυρίων λιρών σε δωροδοκίες που αφορούν τηλεοπτικά δικαιώματα στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής.

Η υπόθεση έφτασε στη δίκη και την ώρα που ένας μάρτυρας-κλειδί της υπόθεσης κατέθετε ενώπιον του δικαστηρίου, ο Μπούργκα εθεάθη δύο φορές να «σέρνει» το δάχτυλό στο λαιμό του, σα να λέει δηλαδή στον μάρτυρα «θα σου κόψω το λαιμό»!

Αυτή η κίνηση εκλήφθηκε από τον μάρτυρα ονόματι Αλεχάντρο Μπουτζάρκο ως απειλή θανάτου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει! Η εισαγγελέας Κριστίν Μέις ωστόσο, τάχθηκε υπέρ του, λέγοντας ότι ο μάρτυρας τρομοκρατείται από τον επικεφαλής της ομοσπονδίας του Περού με αυτή την «χειρονομία θανάτου».

Η θέση του κατηγορούμενου εκφράστηκε δια του δικηγόρου του, Μπρους Αντολφ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως «… Ο πελάτης μου είναι ένας ευγενικός και συνεσταλμένος άνθρωπος. Δεν απείλησε κανέναν, απλά έξυνε το λαιμό του. Εγινε παρεξήγηση», είπε και δεν γνωρίζουμε πόσους κατάφερε να πείσει στο δικαστήριο.

Με την εισαγγελέα συμφώνησε και η δικαστής Πάμπελα Τσεν: «Αυτή θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια εκφόβισης του μάρτυρα», είπε και στη συνέχεια ζήτησε να τοποθετηθεί ειδικός ανιχνευτής με GPS στον κατηγορούμενο και παράλληλα να του απαγορευθεί οποιαδήποτε επαφή με τηλέφωνο ή ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η μόνη επαφή που του επετράπει, είναι αυτή με τον νομικό του σύμβουλο.

Να σημειώσουμε ότι το Νοέμβριο του 2015 ο Μπουτζάρκο, πρώην επικεφαλής της εταιρίας εμπορίας αθλητικών ειδών Torneos y Competencias, παραδέχθηκε την ενοχή του για συνωμοσίες, εκβιασμούς, απάτες σε σχέση με την τεχνολογία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εξάλλου για την ίδια υπόθεση, αυτοκτόνησε πρώην παράγοντας της Ομοσπονδίας της Αργεντινής όπως είχε γράψει το «το10.gr» την Τετάρτη (15/11).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ