Δύναμη ψυχής! Ο ακρωτηριασμένος κίπερ της Σαπεκοένσε προπονείται (vids)

Δύναμη ψυχής! Ο ακρωτηριασμένος κίπερ της Σαπεκοένσε προπονείται (vids)

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία της Σαπεκοένσε, ο τερματοφύλακας Ζάκσον Φόλμαν επέστρεψε στις προπονήσεις

Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε, Ζάκσον Φόλμαν, είναι ένας από τους έξι διασωθέντες της αεροπορικής τραγωδίας. Ο νεαρός πορτιέρε υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό και πλέον έχει προσθετικό μέλος στο δεξί πόδι. Αυτό, όμως, δεν τον κρατά πίσω αφού με δύναμη ψυχής και τρομερή θέληση έχει επιστρέψει στις προπονήσεις.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την απίστευτη αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε από την πτώση του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της στην Κολομβία για τον τελικό του Copa Sudamericana και ο Φόλμαν στέλνει ένα τρομερό μήνυμα σε όλους.Όχι με δηλώσεις αλλά μέσω πράξεων. Πάτησε γρασίδι, ξεκίνησε να προπονείται, κάνει αυτό που αγαπάει. Το χαμόγελό του τα λέει όλα!

«Είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Χαίρομαι που επέστρεψα. Κύλησε γρήγορα ο χρόνος. Η νοσταλγία είναι μεγάλη, αλλά το συναίσθημα είναι πολύ καλό. Πιστεύω ότι βαδίζω στο σωστό δρόμο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο 25χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας στη Globo Esporte.

«Γνωρίζω τη σημασία και το παράδειγμα που είμαι για τους ανθρώπους. Ο ακρωτηριασμός μου στέρησε μόνο το πόδι μου, τίποτα περισσότερο. Προκαλώ τον εαυτό μου κάθε μέρα και βλέπω ότι όλα είναι στο μυαλό κεφάλι.Εκτιμώ πολύ απλά πράγματα στη ζωή, πράγματα που περνούν απαρατήρητα σε καθημερινή βάση, το απλό γεγονός του να πάω στο μπάνιο, να φιλήσω τους ανθρώπους που αγαπώ…

Έμεινα σε αναπηρικό καροτσάκι και ήταν δύσκολο, το όνειρό μου ήταν να γίνω καλά, είναι να κάνω βήματα, να αγκαλιάσεις, να εκτιμώ αυτή την προπόνηση πολύ, κερδίζω κάθε ημέρα, εβδομάδα, μήνα, είμαι ένα άτομο με σωματική αναπηρία με υπερηφάνεια και το να γυρίσω πίσω στην προπόνηση είναι πολύ ευχάριστο!», συμπλήρωσε συγκλονίζοντας!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ