Ο Γουεά τίμησε τον Βενγκέρ για την προσφορά του

Ο Γουεά τίμησε τον Βενγκέρ για την προσφορά του

Ο Πρόεδρος της Λιβερίας, Ζορζ Γουεά, απένειμε την ύψιστη τιμής του κράτους της Λιβερίας στον Αρσέν Βενγκέρ για την προσφορά του στο Αφρικανικό ποδόσφαιρο

Ο Πρόεδρος της Λιβερίας και παλαίμαχος «αστέρας» του ποδοσφαίρου, Ζορζ Γουεά, απένειμε σήμερα στον πρώην προπονητή της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, την υψηλότερη τιμητική διάκριση της χώρας, για τις υπηρεσίες του προς το αφρικανικό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένης της συμβολής του στο ξεκίνημα της καριέρας του Γουεά.

Ο Βενγκέρ βρήκε τον Γουεά να αγωνίζεται στο Καμερούν με την Τονερέ Γιαουντέ και τον έφερε στη Γαλλία και τη Μονακό το 1998, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη μεγάλη καριέρα του Λιβεριανού στράικερ, ο οποίος αγωνίστηκε στη συνέχεια σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ.

Το 1995 ο Γουεά ανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στον κόσμο και κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα», ενώ παραμένει μέχρι σήμερα ο μόνος Αφρικανός που έχει αποσπάσει τα συγκεκριμένα βραβεία.

«Απέδειξες τον εαυτό σου ως δάσκαλο, όταν έφερες επανάσταση για πάντα στην προσέγγιση της ανίχνευσης νεαρών ταλέντων σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Αφρική» είπε ο Γουεά για τον Βενγκέρ στην διάρκεια της σχετικής τελετής που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα Μονρόβια. Την ίδια τιμητική διάκριση έλαβε και ο Γάλλος προπονητής, Κλοντ Λε Ρουά, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε τον Βενγκέρ για το ταλέντο του Γουεά.

Χιλιάδες θεατών χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν, καθώς ο Βενγκέρ παραλάμβανε το μετάλλιό του σε μια αίθουσα στο εθνικό στάδιο, η οποία ήταν διακοσμημένη στα χρώματα της σημαίας της Λιβερίας (σ.σ. κόκκινο, άσπρο και μπλε). Χιλιάδες άλλοι άκουσαν από το ραδιόφωνο την τελετή στο γήπεδο, το οποίο ήταν κάποτε καταφύγιο για ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από έναν εμφύλιο πόλεμο που τελείωσε πριν από δεκαπέντε χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ