Δίκη FIFA : Σκάνδαλο με κωδικές ονομασίες αυτοκινήτων

Δίκη FIFA : Σκάνδαλο με κωδικές ονομασίες αυτοκινήτων

Ένας μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο και παρουσίασε στοιχεία για πληρωμές εκατομμυρίων δολαρίων που καταβλήθηκαν σε πρώην αξιωματούχους του ποδοσφαίρου, με αντάλλαγμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Χαμός γίνεται με τη δίκη της FIFA για διαφθορά με τα νέα στοιχεία να ρίχνουν περισσότερο φως στην υπόθεση. Μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο, ο Σαντιάγκο Πένα, αποκάλυψε πληρωμές εκατομμυρίων δολαρίων που καταβλήθηκαν σε πρώην αξιωματούχους του ποδοσφαίρου.

Οι συγκεκριμένες οι αμοιβές δόθηκαν ως αντάλλαγμα για δικαιώματα τηλεόρασης και χορηγίας για διεθνή πρωταθλήματα, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες. Ο Σαντιάγκο Πένα, δήλωσε ότι ήταν οικονομικός διευθυντής στο αθλητικό μάρκετινγκ της Αργεντινής από το 2009 έως το 2015 και διατήρησε ένα αρχείο Excel που παρουσίασε στο δικαστήριο.

Έτσι ο καθένας από αυτούς που κατηγορείται είχε ένα κωδικό όνομα με ονομασία αυτοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα τη «Honda» είχε ο Χουάν Ανχελ Ναπούτ, πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Παραγουάης, και η «Fiat» ήταν ο Μανουέλ Μπούργκα.

Ακόμη ο Χοσέ Μαρία Μαρίν, πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας είναι μέσα στους κατηγορούμενους, ενώ και οι τρεις τους έχουν δηλώσει ότι είναι αθώοι.

Οι πληρωμές περιλάμβαναν μετρητά, τραπεζικά εμβάσματα, σπίτια, μέχρι και εισιτήρια συναυλιών. Χαρακτηριστική είναι η αμοιβή ύψους 750.000 δολαρίων στον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βενεζουέλας Ραφαέλ Εσκιβέλ, οποίος είχε την κωδική ονομασία «Benz», για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ