Σε ασπρόμαυρο θα μεταδοθεί το Αγγλία – Ελβετία

Σε ασπρόμαυρο θα μεταδοθεί το Αγγλία – Ελβετία

Η αρχή της αναμέτρηση των Τριών Λιονταριών κόντρα στην Ελβετία το βράδυ της Τρίτης (11/09) θα μεταδοθεί σε άσπρο και μαύρο για να σηματοδοτήσει την επέτειο της καμπάνιας κατά του ρατσισμού!

Για πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια, ένας αγώνας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας θα μεταδοθεί (έστω για λίγο) σε φόντο άσπρο και μαύρο. Όσοι συντονιστούν το βράδυ της Τρίτης στην ζωντανή κάλυψη του Sky Sports θα δουν τα πρώτα 25 δευτερόλεπτα του φιλικού παιχνιδιού κόντρα στους Ελβετούς σε άσπρο και μαύρο. Ο λόγος; Η 25η επέτειος της αντιρατσιστικής εκστρατείας Kick It Out!

Ο Paul Elliott, πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, δήλωσε: «Ας ελπίσουμε ότι η τηλεοπτική εικόνα θα ενθαρρύνει τα εκατομμύρια των θεατών στο σπίτι να περάσουν τουλάχιστον 25 δευτερόλεπτα σκεπτόμενοι τη σημασία της διαφορετικότητας σε αυτό το όμορφο παιχνίδι» Ο Elliot είπε ότι η FA είναι ευγνώμων στην Sky Sports για την υποστήριξη της ιδέας από την στιγμή της σύλληψή της και ανυπομονεί να: «δει τα τρία λιοντάρια σε ασπρόμαυρο φόντο για πρώτη φορά σε περίπου 50 χρόνια»!

Ο Herman Ouseley, πρόεδρος του Kick It Out, δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος με την εν λόγω πρωτοβουλία και ελπίζει ότι θα είναι μια «ισχυρή υπενθύμιση για το πόσο πολύ το ποδόσφαιρο έχει προοδεύσει τα τελευταία 25 χρόνια, για να καταστήσει το παιχνίδι πιο ανοικτό και διαφορετικό – καλωσορίζοντας ανεξαρτήτως ηλικίας, αναπηρίας, φύλου, φυλής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού».

Η εκστρατεία Kick It Out δημιουργήθηκε το 1993, ύστερα από εκτεταμένα κρούσματα ρατσιστικών συμπεριφορών στη δεκαετία του 1990 και κλίματος ανησυχίας μεταξύ των μειονοτήτων, στις γειτονιές γύρω από πολλούς ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ