Γκρόμπελαρ: «Δεν θέλω να πω πόσους ανθρώπους σκότωσα στον πόλεμο»

Γκρόμπελαρ: «Δεν θέλω να πω πόσους ανθρώπους σκότωσα στον πόλεμο»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ περιέγραψε με ανατριχιαστικό τρόπο την εμπειρία του στον πόλεμο της Ζιμπάμπουε

Ο Μπρους Γκρόμπελαρ υπήρξε μέλος της μεγάλης Λίβερπουλ την δεκαετία του 80 και του 90 και ο Αφρικανός παλαίμαχος τερματοφύλακας, πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες με την φανέλα της αγγλικής ομάδας. Ο Γκρόμπελαρ ήταν από τους πλέον αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ ωστόσο αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι βίωσε φρικιαστικές καταστάσεις πριν φορέσει την φανέλα του αγγλικού συλλόγου. Ο Γκρόμπελαρ έδωσε συνέντευξη στην αγγλική εφημερίδα Guardian και περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τις πολύ δυσάρεστες εμπειρίες του απο τον πόλεμο της Ζιμπάμπουε.

Έναν πόλεμο που εξακολουθεί να στοιχειώνει τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, με τον Γκρόμπελαρ να τονίζει πως έχει σκοτώσει ανθρώπους. «Την πρώτη φορά είχε νυχτώσει. Και η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπεις και πολλά. Ακούς μόνο και διακρίνεις κάποιες σκιές. Μετά ξεκινούν οι πυροβολισμοί, υπάρχει ανταλλαγή πυρών. Κι όταν τελικά η μάχη σταματά, βλέπεις γύρω σουτ σώματα. Βγάζεις τα σωθικά σου» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Γκρόμπελαρ και συνέχισε.

«Δεν μπορώ να πω πόσους ανθρώπους σκότωσα στην διάρκεια των συγκρούσεων. Σκότωσα πάντως πολλούς. Γι’ αυτό και θέλω να ζω μέρα με την μέρα. Μετανιώνω γι’ αυτά που έγιναν, γι’ αυτά που έκανα αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να το αλλάξω. Πολλοί οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία γιατί δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν αυτά που έζησαν. Ήταν ανατριχιαστικό. Θυμάμαι υπήρχε κάποιος που έκοβε τα αυτιά όσων σκότωνε. Το έκανε για να εκδικηθεί, για τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί μέλη της οικογένειας του. Οι οπαδοί με φώναζαν άνθρωπο της ζούγκλας».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ