Ριβάλντο και Ροναλντίνιο στηρίζουν ακροδεξιό υποψήφιο και προκαλούν αντιδράσεις

Ριβάλντο και Ροναλντίνιο στηρίζουν ακροδεξιό υποψήφιο και προκαλούν αντιδράσεις

Δύο από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας στη σύγχρονη εποχή, οι Ριβάλντο και Ροναλτίνιο, στηρίζουν με τις δηλώσεις του τον ακροδεξιό υποψήφιο Μπολσονάρο για την Προεδρία της χώρας και προκαλούν πολλές αντιδράσεις.

Στη Βραζιλία, το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεται σαν θρησκεία. Σαν τρόπος ζωής. Έτσι και οι ποδοσφαιριστές χαίρουν πολύ μεγάλου σεβασμού και εκτίμησης από τον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν έχουν το διαμέτρημα ενός Ροναλντίνιο ή ενός Ριβάλντο που μπορούν να θεωρηθούν και πρότυπα για τη νεολαία.

Τι γίνεται όμως όταν οι παίκτες αυτοί, υποστηρίζουν ανοικτά ακροδεξιά κόμματα που θέλουν να αναλάβουν την εξουσία μέσω των Προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία και τον υποψήφιο Ζαΐρ Μπολσονάρο εν προκειμένω; Όπως είναι λογικό προκαλούν αντιδράσεις στον κόσμο αλλά και σε άλλους ποδοσφαιριστές με αντίθετα «πιστεύω», κόντρα στα ακροδεξιά κινήματα που… θεριεύουν παγκοσμίως εκμεταλλευόμενα την κρίση που κυριαρχεί.

Ο Ρονανλτίνιο μέσω twitter εξέφρασε ανοικτά τη στήριξή του στον Μπολσονάρο αναφέροντας: «Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους»

Για να συνεχίσει σε δικιά του δήλωση ο Ριβάντο, λέγοντας τα ακόλουθα: «Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο».

Όπως είναι λογικό, αυτές οι απογοητευτικές και στοχευμένες τοποθετήσεις προκάλεσαν αντιδράσεις στη Βραζιλία τόσο στα social media όσο και στην καθημερινότητα, ενώ από τις επώνυμες τοποθετήσεις, άξια αναφοράς είναι η τοποθέτηση του επίσης πασίγνωστου ποδοσφαιριστή, Ζουνιάνιο Περναμπουκάνο ο οποίος τα… έχωσε στους δύο συναδέλφους του: «Στενοχωριέμαι όταν ένας παίκτης ή πρώην παίκτης υποστηρίζει τη δεξιά. Ερχόμαστε από χαμηλά, είμαστε από τον λαό. Πως να πάμε από αυτήν την πλευρά; Πως μπορείς να υποστηρίζεις τον Μπολσονάρο, αδερφέ…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ