FIFA: «Δεν θα ανεχτούμε το παραμικρό κρούσμα ρατσισμού», δήλωσε ο Ινφαντίνο

FIFA: «Δεν θα ανεχτούμε το παραμικρό κρούσμα ρατσισμού», δήλωσε ο Ινφαντίνο

Έτοιμος να επιδείξει ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα σε θέματα ρατσισμού είναι ο Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση για τη χρήση του VAR στο Μουντιάλ θα ληφθεί τον Μάρτιο

Η FIFA σκοπεύει να γίνει ακόμη πιο αυστηρή στα θέματα του ρατσισμού, σύμφωνα με τον Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε από τους διαιτητές να επιδείξουν αυστηρότητα σε κρούσματα ρατσισμού και να είναι έτοιμοι να διακόψουν τον αγώνα στα παιχνίδια του Μουντιάλ. Όπως είπε, είναι αποφασισμένος να κερδίσει τη μάχη κατά του ρατσισμού.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η μάχη κατά του ρατσισμού είναι κορυφαία για τη FIFA. Είμαστε αποφασισμένοι να μην ανεχτούμε το παραμικρό κρούσμα και για αυτό οι διαιτητές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να διακόπτουν τον όποιο αγώνα στη Ρωσία, όταν αντιλαμβάνονται ρατσιστική συμπεριφορά στις κερκίδες».

«Είμαι αποφασισμένος να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Ο ρατσισμός και οι όποιες άλλες διακρίσεις δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Να ξέρουν όλοι πως η συνομοσπονδία θα δώσει σαφείς οδηγίες για την καταπολέμηση αυτού του νοσηρού φαινομένου στα γήπεδα της Ρωσίας και στο Μουντιάλ».

Παράλληλα, τόνισε ότι η απόφαση για τη χρησιμοποίηση του συστήματος VAR στο Μουντιάλ της Ρωσίας, θα ληφθεί τον Μάρτιο. Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι θα ήταν καλό να χρησιμοποιηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ