11 θεότρελες απαιτήσεις διάσημων παικτών σε διαπραγματεύσεις συμβολαίων

11 θεότρελες απαιτήσεις διάσημων παικτών σε διαπραγματεύσεις συμβολαίων

Διαβάστε τις θεότρελες απαιτήσεις 11 ποδοσφαιριστών σε διαπραγματεύσεις συμβολαίων. Το γήπεδο beach soccer του Ροναλντίνιο, η ιδιωτική παραλία του Ζερβίνιο, το φοβερό συμβόλαιο εχεμύθειας του Κριστιάνο Ρονάλντο με το προσωπικό του και πολλά ακόμα.

Η πλεονεξία είναι στοιχείο που χαρακτηρίζει δεκάδες νεαρούς ποδοσφαιριστές που κάνουν το λεγόμενο «μπαμ». Καλώς ή κακώς, αυτό δεν προξενεί εντύπωση. Ο Κιλιάν Μπαπέ όμως αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα με τις απαιτήσεις του όταν υπέγραψε στην Παρί Σεν-Ζερμέν το καλοκαίρι του 2017, ζητώντας όρο αποζημίωσης σε περίπτωση που η UEFA απέκλειε τους Παριζιάνους από το Champions League.

Και με αφορμή αυτές τις απαιτήσεις του Γάλλου επιθετικού, η ισπανική Marca θυμήθηκε σε αφιέρωμά της τα θεότρελα αιτήματα που είχαν κάνει ορισμένοι διάσημοι ποδοσφαιριστές στο παρελθόν. Από το γήπεδο beach soccer του Ροναλντίνιο και την ιδιωτική παραλία του Ζερβίνιο, μέχρι την αλυσίδα ξενοδοχείων του Νεϊμάρ και το τρελό συμβόλαιο εχεμύθειας του Κριστιάνο Ρονάλντο με το προσωπικό του.

Ροναλντίνιο

Όταν ο Ροναλντίνιο διαπραγματευόταν το συμβόλαιό του με τη μεξικανική Κερετάρο το 2014, παρέδωσε μια λίστα με αιτήματα στους ιθύνοντες. Ο Βραζιλιάνος ζητούσε κάτι… λιτό: Ένα σπίτι με πισίνα, γήπεδο beach soccer, ένα γήπεδο 7χ7 και τέσσερις μπάτλερ. Το κορυφαίο; Όλα έγιναν αποδεκτά ώστε να φορέσει τη φανέλα του για μία σεζόν!

Ζερβίνιο

Ο Ζερβίνιο ήταν ένας εκ των ποδοσφαιριστών που συμπαρασύρθηκε από το… στο δρόμο του μεταξιού, όταν η Κίνα για δύο μεταγραφικές περιόδους έφερε ένα «κύμα» σπουδαίων ποδοσφαιριστών στα γήπεδα της ασιατικής χώρας, προσφέροντας με παχυλούς μισθούς, με σκοπό να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα του προϊόντος. Οι απαιτήσεις του Ζερβίνιο ήρθαν μετά την υπογραφή του συμβολαίου, επιφέροντας και το «αντίο» του Ιβοριανού στη Φόρτσιουν. Τι είχε ζητήσει; Έπαυλη για να στεγάσει ολόκληρη την οικογένειά του, ελικόπτερο, αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδεύει όποτε θέλει στην πατρίδα του και μια… ιδιωτική παραλία!

Μαραντόνα

Μετά την αποτυχία του στον πάγκο της εθνικής Αργεντινής, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έκανε μια… βόλτα από το Ντουμπάι και την Αλ-Ουάσλ. Το οικονομικό δεν ήταν πρόβλημα. Το αίτημα για ιδιωτικό αεροπλάνο όμως ήταν. Η διοίκηση το δέχθηκε, ωστόσο ένα χρόνο αργότερα ο άλλοτε θρυλικός επιθετικός απομακρύνθηκε.

Νεϊμάρ

30.000.000 ευρώ ετησίως και μπόλικα μπόνους. Αυτή είναι η συμφωνία της Παρί Σεν-Ζερμέν με τον Νεϊμάρ, όχι όμως και το αρχικό αίτημα του Βραζιλιάνου προς τους νυν πρωταθλητές Γαλλίας. Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα είχε ζητήσει 25.000.000 ευρώ, συν την πλήρη κάλυψη των φόρων του και… μια αλυσίδα από ξενοδοχεία με το όνομά του! Η διοίκηση των Αράβων δεν συμφώνησε. Πιθανότατα απόρησε κιόλας αν ο 26χρονος απλώς την «τρόλαρε».

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ

Πριν μερικά χρόνια ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ είχε φτάσει σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με τη Λιόν, αλλά οι τρελές απαιτήσεις του, ειδικά για τα δεδομένα της γαλλικής ομάδας, χάλασαν τη συμφωνία. Μια έπαυλη που να έχει θέα στην Κορσική, ένα ελικόπτερο, έναν ιδιωτικό σεφ και το νούμερο 10 που τότε είχε ο Αλεξάντρ Λακαζέτ. Αυτά αρνήθηκε ο Αντεμπαγιόρ, ο οποίος εν συνεχεία κατέληξε στην Ινσταμπούλ Μπασακσεχίρ της Τουρκίας.

Εζεκιέλ Λαβέτσι

Το 2016 ο Εζεκιέλ Λαβέτσι έκανε το δικό του… κινέζικο βήμα. «Χρυσό» βήμα μάλιστα για εκείνη την περίοδο, αφού ο Ουρουγουανός έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη χάρη στο συμβόλαιο που του προσέφεραν. Παρά το γεγονός ότι οι απαιτήσεις του έγιναν μερικούς μήνες αφότου έπεσαν οι υπογραφές, έγιναν αποδεκτές άμεσα από τη Χεμπέι Φόρτσιουν. Ποιες ήταν αυτές; Δύο πλήρως επιπλομένα σπίτια, δύο αμάξια, ιδιωτικός μάγειρας και σοφέρ.

Ούγκο Λορίς

Τα μπόνους επίτευξης αριθμού συμμετοχών είναι συχνά. Τα μπόνους επίτευξης αριθμού απουσιών όμως; Ναι, ο Ούγκο Λορίς τοποθέτησε αυτόν τον ασυνήθιστο, αλλά διόλου παράλογο όρο στο συμβόλαιο που υπέγραψε με την Τότεναμ. Στη λογική του «αν δεν θέλεις να με βάλεις να παίξω, τουλάχιστον θα με πληρώσεις», ο Γάλλος διασφάλισε τα συμφέροντά του με αυτόν τον τρόπο. Όπως και η απαίτηση του Μπαπέ προς την Παρί, είναι πρωτάκουστη, αλλά δεν μοιάζει αθέμιτη.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Μία εκ των λεπτομερειών που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω των Football Leaks, αφορά στα αυστηρά συμβόλαια εχεμύθειας που υπογράφηκαν από το προσωπικό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι υπάλληλοί του Πορτογάλου επιθετικού (σερβιτόροι, μπάτλερ, σοφέρ κτλ) απαγορεύεται να μιλήσουν για την προσωπική ζωή του έως και 70 χρόνια μετά το θάνατο του τελευταίου συγγενή του Ρονάλντο που βρίσκεται εν ζωή αυτή τη στιγμή! Πρακτικά αδύνατο, δηλαδή. Εκτός αν… βρεθεί τρόπος ώστε ο άνθρωπος να επιμηκύνει τη ζωή του κατά περίπου 100 χρόνια.

Τόμας Βερμάελεν

Ανέκαθεν ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς. Ανεξαρτήτως του ταλέντου και της ικανότητάς του, το γεγονός από «τράβηξε» πίσω την καριέρα του. Και στην αφετηρία του στην Μπαρτσελόνα, για έναν ολόκληρο χρόνο για την ακρίβεια, δεν είχε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής. Κι όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να περάσει στο συμβόλαιό του έναν όρο σύμφωνα με τον οποίο αν ο προπονητής των Μπλαουγκράνα αποφάσιζε να τον χρησιμοποιήσει σε κάποια θέση πέρα από αυτή του κεντρικού αμυντικού, έστω και μία φορά, θα έπαιρνε 100.000 ευρώ!

Ντάνιελ Άγκερ

3.000.000 κόστισε η μεταγραφή του Ντάνιελ Άγκερ από τη Λίβερπουλ στη Μπρόντμπι. Ο 33χρονος τα βρήκε με τη δανέζικη ομάδα στα οικονομικά, τα μπόνους, τα ιατρικά, τα αγωνιστικά. Τι απέμενε; Να τα βρουν και με τη χορηγία! Ο Άγκερ ζήτησε το όνομα της εταιρείας ένδυσης που βρίσκεται στην κατοχή του, της Kloagger, να παρέχει τις ζακέτες με τις οποίες θα καταφθάνει η αποστολή της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια. Και το θέλημά του έγινε πραγματικότητα.

Μουάζ Κιν

Πρόσφατα ο Μουάζ Κιν ετοιμαζόταν να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Γιουβέντους. Αλλά υπήρξε μια… σοβαρότατη επιπλοκή και η υπόθεση «πάγωσε». Ο πατέρας του 18χρονου παραπονέθηκε διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Μπιανκονέρι δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους περί αγοράς τρακτέρ και γεωργικού εξοπλισμού για χάρη του!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ