Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο

Ο «χορός των χρημάτων» γύρω από τα κορυφαία ονόματα ποδοσφαιριστών του πλανήτη

Εδώ και μερικά χρόνια τα χρήματα στην ποδοσφαιρική αγορά πραγματικά έχουν ξεφύγει, τόσο στις μεταγραφικές δαπάνες όσο και στα κόστη συμβολαίων.

Οι καλύτερα αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές στον πλανήτη κερδίζουν μέσα σε μια σεζόν ποσά τα οποία ακόμα και άλλοι συναθλητές τους αδυνατούν να σκεφτούν.

Αν και στην κορυφή της λίστας υπάρχουν οι συνήθεις ύποπτοι, με Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ, μέσα στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν πολλά ονόματα-εκπλήξεις.

Το10.gr κάθεται και αναλύει τα «τρελά» ποσά με τα οποία αμείβονται οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές του κόσμου.

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα): 40 εκατ. €

Σταθερά στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι.

Ο απόλυτος ηγέτης των «μπλαουγκράνα» και κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου αμείβεται καταλλήλως, καθώς από το παρόν του συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα ο Μέσι εισπράττει περίπου 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους): 31 εκατ. €

Το καλοκαίρι του 2018 η Γιουβέντους έκανε το μεγάλο «μπαμ» και έκανε κάτοικο Τορίνο τον δυσαρεστημένο όπως φαίνεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήθελε ένα βελτιωμένο συμβόλαιο από τους «μερένχες», το οποίο ο πρόεδρος της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, δεν ήθελε να του δώσει.

Έτσι οι «μπιανκονέρι» κινήθηκαν για την απόκτηση του, προσφέροντας του και ένα τεράστιο τετραετές συμβόλαιο με απολαβές που θα κάνουν τον Ρονάλντο πλουσιότερο κάθε έτος κατά 31 εκατ. ευρώ.

Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν): 30 εκατ. €

Το 2017 η Παρί Σεν Ζερμέν αιφνιδίασε τους πάντες στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, καταβάλλοντας τα 222 εκατ. ευρώ της ρήτρας του Νεϊμάρ με τη Μπαρτσελόνα, κάνοντας τον δικό της.

Μάλιστα ο 26χρονος απέκτησε ένα status σούπερ σταρ στους Παριζιάνους, κάτι το οποίο δεν έχει κανένας άλλος συμπαίκτης του στο Παρκ ντε Πρενς.

Έτσι ο «Νέι» έχει ένα συμβόλαιο αντίστοιχο της ποδοσφαιρικής του αξίας με την ομάδα του Παρισιού, παίρνοντας περίπου 30 εκατ. ευρώ τη σεζόν.

Αντρές Ινιέστα (Βίσελ Κόμπε): 25 εκατ. €

Μετά από 16 χρόνια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Αντρές Ινιέστα πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον σύλλογο με τον οποίο κέρδισε συνολικά 30 τίτλους και πλέον θεωρείται μύθος.

Στα 34 του πλέον ο μέσος-σήμα κατατεθέν της σπουδαίας ομάδας των «μπλαουγκράνα» αλλά και της εθνικής Ισπανίας μπορεί αν έχει πλέον τις καλύτερες μέρες πίσω του, ωστόσο παραμένει ένας top-class ποδοσφαιριστής.

Το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι με τη Βίσελ Κόμπε και θα «εκπνεύσει» τον Δεκέμβριο του 2020, αποφέρει ετησίως στον Ισπανό το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

 Όσκαρ (Σανγκάι SIPG): 24 εκατ. €

Περίπου 2 χρόνια έχουν περάσει από όταν ο Όσκαρ αποφάσισε να φύγει από την Τσέλσι και το «Στάμφορντ Μπριτζ» με προορισμό την Κίνα και τη Σανγκάι SIPG.

Σε μια κίνηση η οποία σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς, ο Βραζιλιάνος αναχωρούσε για ένα πρωτάθλημα περιορισμένης δυναμικότητας, αναλογικά με τις ικανότητές του.

Μπορεί οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου πως «το κινεζικό πρωτάθλημα μπορεί να φτάσει στο επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ» να μην έπεισαν κανέναν, ωστόσο τα 24 εκατ. ευρώ που εισπράττει ετησίως ο 27χρονος επιθετικός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να παραμείνει κάτοικος Κίνας.

Αλέξις Σάντσεζ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): 22,5 εκατ. €

Μπορεί ο Αλέξις Σάντσεζ να μην απολαμβάνει ιδιαίτερα την παραμονή του στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ, ωστόσο έχει άλλους λόγους για να είναι χαρούμενος.

Μετά την ανταλλαγή του τον περασμένο Ιανουάριο από την Άρσεναλ με την οποία δεν ήθελε να συνεχίσει, ο Χιλιανός κατέφθασε στο Όλντ Τράφορντ σε… τιμή ευκαιρίας.

Με την μισητή συμπολίτισσα, Σίτι, επίσης στο κυνήγι του Σάντσεζ οι ιθύνοντες των «κόκκινων διαβόλων» θέλησαν να ικανοποιήσουν τις σχεδόν παράλογες απαιτήσεις του, πληρώνοντας τον 22.5 εκατ ευρώ κάθε χρόνο για να φοράει την κόκκινη φανέλα, σε μια κίνηση η οποία μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί καταστροφική.

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης): 20 εκατ. €

Αίσιο τέλος είχε για την Ατλετικο Μαδρίτης το καλοκαιρινό «σίριαλ» της παραμονής του Αντουάν Γκριεζμάν στη Μαδρίτη, καθώς ο Γάλλος επιθετικός έδειξε πίστη στο πρότζεκτ των «ροχιμπλάνκος» παρά το ανοικτό ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα.

Έτσι ο 26χρονος υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με τους «κολτσονέρος» μέσα από το οποίο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Γαλλία πλέον περίπου 20 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Χουλκ (Σανγκάι SIPG): 20 εκατ. €)

Μετά τον Όσκαρ ακόμα ένας παίκτης της Σανγκάι SIPG που βρίσκεται στη σχετική λίστα. Ο Βραζιλιάνος μετά την απόφαση του να μετακομίσει από τη Ρωσία στην Κίνα το καλοκαίρι του 2016, κατακρίθηκε όπως και ο συμπατριώτης του για έλλειψη φιλοδοξίας, κάτι το οποίο είχε γίνει ξανά το 2012 όταν άφησε την Πόρτο για τη Ζενίτ.

Ωστόσο τα 20 εκατ. ευρώ τα οποία θα λαμβάνειν για ακόμα 1,5 χρόνο στη Σανγκάη σίγουρα αποτελούν έναν καλό λόγο για τη μετακόμιση του Χουλκ στην Ασία.

Χαβιέ Μασεράνο (Χεμπέι CFFC): 19 εκατ. €

Ο Αργεντινός μαζί με τον Αντρές Ινιέστα ήταν οι δύο ηχηρές αποχωρήσεις από το στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα την περσινή σεζόν.

Η ηγετική προσωπικότητα των «μπλαουγκράνα» αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2018 για την Κίνα, μετά από μια «πλούσια» οκταετία στη Βαρκελώνη.

Στα 34 χρόνια του έφυγε και αυτός για την Κίνα και την Χεμπέι CFFC, η οποία του «έστρωσε χρυσάφι στα πόδια του».

Το «χρυσό» συμβόλαιο που θα εκπνεύσει τον Δεκέμβριο του 2019 αποφέρει ετησίως στον «Χεφεσίτο» 19 εκατ. ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παίρνουν κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη.

Γκάμπι (Αλ-Σαάντ): 19 εκατ. €

Ακόμη ένας παίκτης από την Ιβηρική χερσόνησο ο οποίος έφυγε από τις πιέσεις της Πριμέρα Ντιβιζιόν και πήγε στο Κατάρ για τα… τελευταία ένσημα.

Ο ποδοσφαιριστής-σημαία της σύγχρονης ιστορίας της Ατλέτικο Μαδρίτης πλέον βρίσκεται στην Αλ-Σαάντ όπου και ως συμπαίκτης του άλλοτε αντιπάλου του, Τσάβι, περνάει τα τελευταία χρόνια της μεγάλης καριέρας του.

Παράλληλα πληρώνεται αδρά από την ομάδα του Κατάρ, καθώς το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι ο Ισπανός του αποφέρει περίπου 19 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ