Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς 3-1 (vid)

Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς 3-1 (vid)

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς, η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε με 3-1 της Μπόκα Τζούνιορς στην παράταση και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα, κατέκτησε απέναντι στην μισητή αντίπαλο το 4ο Κόπα Λιμπερταδόρες της ιστορίας της.

Ο Θρόνος της Βασίλισσας της Λατινικής Αμερικής χωράει μόνο μία και αυτή είναι η Ρίβερ Πλέιτ! Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, η Ρίβερ επικράτησε με 3-1 της Μπόκα Τζούνιορς στην παράταση και κατέκτησε το 4ο Κόπα Λιμπερταδόρες στην ιστορία της.

Στον τελικό του αιώνα για την Λατινική Αμερική, οι παίκτες του Μαρσέλο Γκαγιάρδο έκαναν την ολική ανατροπή και έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του συλλόγου. Οι Εκατομμυριούχοι έριξαν στο καναβάτσο τους παίκτες της Μπόκα και έστειλαν στον 7ο ουρανό τους οπαδούς τους που ταξίδεψαν μέχρι την Μαδρίτη, για να δουν από κοντά τη μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της Αργεντινής.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τη Ρίβερ Πλέιτ να βγαίνει νικήτρια στην αρένα του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και να είναι πλέον η νέα Βασίλισσα της Λατινικής Αμερικής! Ενας τελικός, τον οποίο περίμεναν πως και πώς σε όλο τον πλανήτη, ολοκληρώθηκε με τους Εκατομμυριούχους να προσθέτουν έναν ακόμα τίτλο στην πλούσια ιστορία τους.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο μισητές αντιπάλους, πάντως, δεν είχε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όταν κοντράρονται ομάδες από την Αργεντινή. Στον αποψινό τελικό κυριάρχησε το άγχος, η πίεση και οι δυνατές μονομαχίες.  Η Μπόκα στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν καλύτερη και είχε δύο ευκαιρίες με τον Πέρες στο 11’ και στο 30’. Αυτές ήταν οι… προειδοποιητικές βολές, πριν το πρώτο χτύπημα! Στο 44’ ο Νάντες έβγαλε μία υπέροχη κάθετη πάσα στον Μπενεντέτο, αυτός πέρασε τον αντίπαλό του και πλάσαρε ιδανικά τον Αρμάνι, κάνοντας το 1-0. Η ομάδα του Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο βρήκε το γκολ που έψαχνε και πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην. Οι Εκατομμυριούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν την ολική ανατροπή και εν  μέρει τα κατάφεραν. Στο 49’ ο Φερνάντες απείλησε, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ανδράδα. Ο,τι δεν κατάφερε ο Αργεντινός μέσος, το έκανε στο 68’ ο Πράτο. Οι παίκτες της Ρίβερ «έκρυψαν» την μπάλα, ο Φερνάντες γύρισε στον Πράτο και αυτός με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1. Το παιχνίδι ήταν στην απόλυτη ισορροπία, με τους προπονητές να μην παίρνουν μεγάλα ρίσκα και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Στο 2ο λεπτό (92’) η Μπόκα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μπάριος με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μετά το σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Παλάσιος. Οι Εκατομμυριούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 110’ έκαναν την ολική ανατροπή με τον Κιντέρο. Οι παίκτες της Ρίβερ πολιόρκησαν την αντίπαλη περιοχή, ο Κιντέρο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στο παραθυράκι του Ανδράδα για το 2-1! Η Μπόκα πλέον δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανοιχτεί και να παλέψει για την ισοφάριση. Στο 120’ η ομάδα του Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο κέρδισε κόρνερ και οι παίκτες της προωθήθηκαν όλοι στη μεγάλη περιοχή της Ρίβερ. Ακόμα και ο Ανδράδα. Οι ποδοσφαιριστές της Ρίβερ έβγαλαν την άμυνα και στο… transition ο Φερνάντες σαν σε προπόνηση πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 3-1.

Μια επική ανατροπή από τη Ρίβερ, που έδειξε σε όλο τον πλανήτη ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Μια νίκη, που βάζει τους παίκτες της του Γκαγιάρδο στο πάνθεον και τους τοποθετεί στην αιωνιότητα του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής, η οποία από σήμερα έχει νέα Βασίλισσα: Την Ρίβερ Πλέιτ!

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης:

Ρίβερ Πλέιτ(Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ(74’Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα Κάσκο, Ενσο Πέρες, Πόνσιο(58’Κιντέρο), Παλάσιος(96’Άλβαρες), Φερνάντες, Πίτι Μαρτίνες, Πράτο

Μπόκα Τζούνιορς(Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο): Ανδράδα, Ισκιέρδος, Μπουφαρίνι(111’Τέβες), Μαγκαγιάν,Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πέρες(89’Γκάγκο), Βίγια(96’Χάρα), Παβόν, Μπενεντέτο(62’Άμπιλα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ