FIFA: Αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

FIFA: Αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

Αν και πρόκειται και κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά, ήταν κάτι που είχε προαναγγελθεί από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, ήδη από το 2016.

Την αμεσότερη εμπλοκή της στις οργανωτικές λεπτομέρειες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 αποφάσισε η FIFA. Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας της, Φατμά Σαμούρα, η διεθνής ποδοσφαιρική συνομοσπονδία συμφώνησε με το Κατάρ στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχήματος, το οποίο θα έχει ως σκοπό τον εξορθολογισμό της διοργάνωσης.

Η FIFA θα έχει τον πρώτο λόγο στο συγκεκριμένο σχήμα, του οποίου θα κατέχει το 51%, έναντι 49% των διοργανωτών του Μουντιάλ.

Αν και πρόκειται και κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά, ήταν κάτι που είχε προαναγγελθεί από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, ήδη από το 2016. Ο πρόεδρος της FIFA είχε δηλώσει ότι η διεθνής συνομοσπονδία θα αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο σε ζητήματα όπως η οργάνωση του τουρνουά και η διάθεση των εισιτηρίων, επικαλούμενος την ανάγκη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή δεν σημαίνει έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους διοργανωτές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ