Η Κορίνθιανς έφτιαξε τη δική της… «θρησκεία»

Η Κορίνθιανς έφτιαξε τη δική της… «θρησκεία»

Το τμήμα μάρκετινγκ του συλλόγου με αφορμή την εκατονταετηρίδα της ομάδας αποφάσισε να δημιουργήσει μία νέα θρησκεία.

Στην Βραζιλία γνωρίζουμε πως ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο. Από μικρά τα παιδιά μαθαίνουν να κλοτσούν μια μπάλα και να την λατρεύουν σαν…θεά.

Οι άνθρωποι της Κορίνθιανς πήγαν την αγάπη τους για την ομάδα ένα βήμα παραπάνω αφού δημιούργησαν την δική τους «θρησκεία». Συγκεκριμένα, ίδρυσαν τον… Κορινθιανισμό (Corinthianismo) και μάλιστα με «προφήτη» τον Σόκρατες.

Όχι, δεν έχασαν το μυαλό τους από την αγάπη τους για την ομάδα. Το τμήμα μάρκετινγκ του συλλόγου αποφάσισε να διοργανώσει μια καμπάνια με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας του συλλόγου. Με αυτόν τον τρόπο η Κορίνθιανς, προσπαθεί να μας παρουσιάσει πως είναι να στηρίζεις με όλη σου την καρδιά μια ομάδα. Με το σύνθημα «Κορινθιανισμός – πιστός ως το τέλος», προσπαθεί να μας θυμίσει την αξία του να αγαπάς μια ομάδα πέρα «από τίτλους και κατακτήσεις».

Ο Λουίς Πάολο Ρόζενμπεργκ, που είναι ο διευθυντής μάρκετινγκ της Κορίνθιανς, μίλησε για το συγκεκριμένο εγχείρημα σε κανάλι της χώρας, τονίζοντας πως «η μεγάλη πρόκληση του μάρκετινγκ στο ποδόσφαιρο είναι να αγγίξει την ψυχή του φιλάθλου. Υπάρχουν σύλλογοι που λατρεύουν τα είδωλα του παρελθόντος, άλλοι παίζουν με το στυλ…

Και σε αυτά τα δέκα χρόνια, ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι αυτό που μας διακρίνει είναι η πίστη. Πριν από δέκα χρόνια, προσδιορίσαμε τον εαυτό μας ως έθνος, σαν να ήταν Καταλονία, ένα έθνος μέσα σε ένα άλλο έθνος».

Και το όνομα του «έθνους» τι άλλο; Μα φυσικά «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορίνθιανς».

Οι άνθρωποι της ομάδας ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους διαφόρων εκκλησιών για να βεβαιώσουν πως δεν είχαν προσβληθεί και πως δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Έτσι λοιπόν οι φίλοι της Κορίνθιανς θα μπορούν περήφανα να λένε πως η ομάδα τους ίδρυσε μια ποδοσφαιρική… «θρησκεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ