Νέο διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων θέλει ο Ινφαντίνο

Η FIFA σκέφτεται την θέσπιση ενός νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, με 24 ομάδες!


Νέο διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων θέλει ο Ινφαντίνο | to10.gr

Η FIFA σκέφτεται τη δημιουργία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που θα ξεκινήσει το 2021 και θα έχει διαφορετική μορφή από το ήδη υπάρχον.

Στο τουρνουά, το οποίο θα διεξάγεται Καλοκαίρι και συγκεκριμένα Ιούνιο και Ιούλιο, θα συμμετέχουν 24 από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε την κίνηση στο Μαϊάμι την Παρασκευή (15/03).

Το τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων λαμβάνει χώρα το χειμώνα και συμμετέχουν οι νικητές των  Champions League, Copa Libertadores κ.λπ.

Αυτός ο νέος θεσμός, όμως, θα είναι ένα νέο τουρνουά, που θα ομοιάζει με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έγκριση των σχεδίων από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ήρθε μετά την ανακοίνωση ότι όλα, τα 232 μέλη, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Club (ECA) είναι αντίθετα με τα πλάνα του Ινφαντίνο!

«Είμαστε επομένως βέβαιοι ότι η FIFA θα σεβαστεί τις συμβατικές της δεσμεύσεις και επιφυλασσόμαστε όλων των δικαιωμάτων μας», τονίζεται στην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung” και η οποία φέρει την υπογραφή του προέδρου της ECA, Αντρέα Ανιέλι, και των 15 μελών του συμβουλίου της Ένωσης, μεταξύ αυτών και εκπροσώπων της Μπαρτσελόνα, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Άγιαξ.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ