Αλ Τζαζίρα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Αλ Τζαζίρα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

H Ρεάλ Μαδρίτης έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι στο πρώτο ημίχρονο, έμεινε πίσω στο σκορ, έκανε όμως την ανατροπή (2-1) επί της Αλ Τζαζίρα και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Ότι σουτ έκανε στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε σε τοίχο. Όχι σε κανονικό τοίχο, αλλά τον Αλί Χασίφ. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 41′ και είδε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου περί χαμένων ευκαιριών να εκτυλίσσεται στο Zayed Sports City του Αμπού Ντάμπι.

Ο τερματοφύλακας της Αλ Τζαζίρα όμως τραυματίστηκε, αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και η Ρεάλ έφθασε στην ανατροπή (2-1), παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έκανε 17 τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πετύχει τρία-τέσσερα τέρματα, με τους Ρονάλντο (5′, 7′ δοκάρι, 10′, 12′, 13′, 26′), Μόντριτς (8′ δοκάρι, 20′) και Μπενζεμά (16′, 17) να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες, ενώ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Κασεμίρο στο 31ο λεπτό.

Οι τυπικά γηπεδούχοι όμως όχι μόνο άντεξαν στην πίεση, αλλά κατάφεραν μάλιστα και να προηγηθούν στο 41ο λεπτό, όταν ο Μπουμπάρακ Μπουσουφά άνοιξε στα αριστερά στον Ρομαρίνιο και ο Βραζιλιάνος με έξοχο πλασέ νίκησε τον Κέιλορ Νάβας.

Ο Αλί Χασίφ, ο οποίος είχε ενοχλήσεις από το 14ο λεπτό, αντικαταστάθηκε λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (51′, στο 47′ ακυρώθηκε σωστά γκολ της Αλ Τζαζίρα ως οφσάιντ) και δύο λεπτά αργότερα η Ρεάλ Μαδρίτης έφθασε στην ισοφάριση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έπειτα από ασίστ του Λούκα Μόντριτς.

Η πίεση έφυγε πάνω από τους Μαδριλένους, οι οποίοι λεπτό με το λεπτό άρχισαν να σφίγγουν ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από την περιοχή της ομάδας του Χενκ τεν Κάτε. Καρέ μεγάλων ευκαιριών από τον Καρίμ Μπενζεμά (59′, 62, 66′ και 69′ στο δοκάρι), με την Αλ Τζαζίρα να απειλεί και αυτή με τον Ρομαρίνιο ενδιάμεσα στα δύο δοκάρια του Γάλλου στράικερ της Βασίλισσας.

Στο 81′ ο Ζιντάν έριξε στο τερέν τον Γκάρεθ Μπέιλ και η αλλαγή αποδείχθηκε χρυσή, καθώς ο Ουαλός σκόραρε με την πρώτη του επαφή και έκανε την ανατροπή για την ομάδα του, χαρίζοντάς της το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ρεάλ είχε τρεις καλές ευκαιρίες ακόμα (στο 85′ ο Λούκας με σουτ έξω από την περιοχή, στο 88′ ο Μπέιλ με εντυπωσιακό βολ πλανέ, στο 90+4′ ο Ασένσιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ), το 2-1 όμως παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα έχει την ευκαιρία στον τελικό κόντρα στη Γκρέμιο να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά back to back το συγκεκριμένο τρόπαιο.

To 1-0 από τον Ρομαρίνιο 

Το 1-1 από τον Κριστιάνο

 

Το 1-2 από τον Μπέιλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ