Κόπα Λιμπερταδόρες: Θρίαμβος της Φλαμένγκο με ανατροπή επί της Ρίβερ Πλέιτ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Θρίαμβος της Φλαμένγκο με ανατροπή επί της Ρίβερ Πλέιτ

Η Φλαμένγκο ανέτρεψε το σκορ στα τελευταία λεπτά και στέφθηκε πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, επικρατώντας 2-1 της Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό. (VIDEOS)

Όλα έδειχναν ότι η Ρίβερ Πλέιτ θα διατηρούσε τον τίτλο της, αφού είχε προηγηθεί από το 15′ με τον Μπόρε και είχε καταφέρει να ξεπεράσει τους κινδύνους… Όμως, η Φλαμένγκο είχε διαφορετική γνώμη και με μία επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά, νίκησε 2-1 στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες και στέφθηκε πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής!

Το παιχνίδι που διεξήχθη στη Λίμα του Περού είχε ένταση, ρυθμό, σκληρές μονομαχίες και εκατέρωθεν ευκαιρίες. Μέχρι το 88′ η Ρίβερ είχε έτοιμη θέση στην τροπαιοθήκη της, αλλά λογάριασε χωρίς τον Γκάμπριελ Μπαρμπόσα. Ο Βραζιλιάνος στράικερ ισοφάρισε στο 88′ με σουτ, μετά από παράλληλη πάσα του Βιτίνιο, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, κέρδισε στο τζαρτζάρισμα τους αμυντικούς και με δυνατό σουτ, πέτυχε το 2-1!

Το κρεσέντο του πρωταγωνιστή του τελικού ολοκληρώθηκε στο 96′, όταν δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε… Ένα λεπτό νωρίτερα είχε πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια και ο Παλάσιο της Ρίβερ, για χτύπημα εκτός φάσης.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές της Φλαμένγκο ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς μαζί με τους οπαδούς τους, αφού η ομάδα τους κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το μακρινό 1981…

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ: Ντιέγκο Άλβες, Ραφίνια, Ροντρίγκο Κάιο, Πάμπλο Μάρι, Φιλίπε Λουίς, Αράο (86′ Βιτίνιο), Ριμπέιρο, Ζέρσον (66′ Ντιέγκο), Ντε Αρασκαέτα, Γκαμπριέλ, Μπρούνο Ενρίκε
ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ: Αρμάνι, Μοντιέλ, Κουάρτα, Πινόλα, Κάσκο (77′ Ντίας), Φερνάντες (69′ Αλβάρες), Πέρες, Παλάσιος, Ντε Λα Κρους, Σουάρες, Σάντος Μπόρε (75′ Πράτο)
Δείτε τα γκολ του τελικού…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ