Κορυφαίος Αφρικανός παίκτης του 2019 αναδείχθηκε ο Μανέ (pic)

Κορυφαίος Αφρικανός παίκτης του 2019 αναδείχθηκε ο Μανέ (pic)

Ο Σαντιό Μανέ πήρε το βραβείο του καλύτερου Αφρικανού ποδοσφαιριστή για το 2019.

Σπουδαίο επίτευγμα για τον Σαντιό Μανέ!

Ο σταρ της Λίβερπουλ αναδείχθηκε πριν λίγη ώρα κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2019 και άφησε πίσω του τον συμπαίκτη του στους «κόκκινους», Μοχάμεντ Σαλάχ και στην 3η θέση τον Ριγιάντ Μαχρέζ της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μανέ κατακτά για πρώτη φορά στην καριέρα του το βραβείο «African Player of the Year» και δικαίως ο Σενεγάλος άσος τα κατάφερε, διότι κατέκτησε το Champions League με τη Λίβερπουλ, όπως επίσης το UEFA Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ ήταν ένας από τους κινητήριους μοχλούς της ομάδας του για να φτάσει στην επίτευξη όλων αυτών των στόχων.

Φυσικά, μέσα στο 2019 η Λίβερπουλ έχει κάνει τρομερά πράγματα και στην Premier League, καθώς τη σεζόν 2018-19 κατετάγη 2η με 97 βαθμούς (!), ενώ φέτος μετά από 20 αγώνες είναι αήττητη με ρεκόρ 19-1-0 και έχει διψήφια διαφορά από τους διώκτες της.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως ο Μανέ έγινε ο δεύτερος Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής που κατακτά το βραβείο του καλύτερου Αφρικανού. Είχε προηγηθεί ο θρυλικός Ελ Χατζί Ντιούφ το 2002, με την αξέχαστη πορεία της Εθνικής Σενεγάλης μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκείνη τη χρονιά.

Τέλος, ο Μανέ επιλέχθηκε και στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς που πέρασε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ