Κορυφαία ομάδα του κόσμου σε έσοδα η Μπαρτσελόνα!

Κορυφαία ομάδα του κόσμου σε έσοδα η Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με τα περισσότερα έσοδα παγκοσμίως, ξεπερνώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τρίτη σταθερά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μπαρτσελόνα αποτελεί ένα από τα κορυφαία brand στον κόσμο και όπως είναι λογικό μια από τις ομάδες με τα περισσότερα έσοδα παγκοσμίως. Στη λίστα του Money League της γνωστής εταιρείας οικονομικών ερευνών Deloitte, οι μπλαουγκράνα προσπέρασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και είναι στο Νο. 1 πλέον με τα έσοδα τους να ξεπερνούν τα 840.8 εκατ. ευρώ!

Η βασίλισσα έπεσε από την κορυφή που βρισκόταν μέχρι πέρσι και πλέον είναι δεύτερη, με 757.3 εκατομμύρια έσοδα, ενώ, τρίτη παραμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τα 711.5 εκατομμύρια ευρώ, αν και περιμένει πλέον μείωση λόγω της απουσίας της από το Champions League.

Συνολικά στην 20άδα υπάρχουν 8 αγγλικά κλαμπ ως μεγάλη απόδειξη της Premier League και του γεγονότος ότι αποτελεί το κορυφαίο με διαφορά πρωτάθλημα του κόσμου. Η Λίβερπουλ όπως και τη σεζόν 2017-2018 βρίσκεται στην έβδομη θέση με 604.7 εκατομμύρια, ενώ, η Τότεναμ είναι πάνω από Άρσεναλ, Τσέλσι, Γουέστ Χαμ και Έβερτον αλλά πίσω από την έκτη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Νταν Τζόουνς, συνεργάτης της Deloitte, ανέφερε: «Η ανάπτυξη που γνωρίζει το ποδόσφαιρο έχει τεράστια διαφορά απ’ οποιοδήποτε άλλο κομμάτι… Οι κορυφαίες 20 ομάδες στο Money League είναι έτοιμες να ξεπεράσουν σε έσοδα τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια χρονιά και αυτό θα γίνει στο πολύ άμεσο μέλλον»!

Δείτε τη λίστα με τις ομάδες:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ