Ινφαντίνο: «Πρώτα ο κορωνοϊός, μετά το ποδόσφαιρο»

Ινφαντίνο: «Πρώτα ο κορωνοϊός, μετά το ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο κατέστησε σαφές ότι προέχει η καταπολέμηση του Covid-19 και μετά η επανέναρξη των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων.

Ξεκάθαρος ως προς τις προτεραιότητες της FIFA, εμφανίστηκε ο πρόεδρος Τζιάνι Ινφαντίνο, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσιους. Ο Ινφαντίνο επανέλαβε ότι σημασία έχει η καταπολέμηση του κορωνοϊού και όχι η επανέναρξη των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων.

Ο Ιταλός παράγοντας ζήτησε από τους ανθρώπους του αθλήματος να συμβάλλουν στα μηνύματα για τον περιορισμό της νόσου και τόνισε ότι το ποδόσφαιρο θα επανέρθει δριμύτερο:

«Είναι δύσκολες μέρες, είναι μια δύσκολη εποχή και έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, είναι ο κορωνοϊός, είναι ο Covid-19. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ποδόσφαιρο πρέπει να δείξει αλληλεγγύη και πρέπει να δείξει ενότητα. Πρέπει να δείξουμε ότι εργαζόμαστε μαζί, ότι είμαστε μια ομάδα. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα … Και τα παγκόσμια προβλήματα απαιτούν παγκόσμιες λύσεις, όπως και οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν εξαιρετικά μέτρα.

Πρέπει να τραβήξουμε όλοι στην ίδια πλευρά. Πρέπει να συνεργαστούμε. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό, αυτή είναι η προτεραιότητα και όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό είναι σοβαρό. Το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πρώτα πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα ενάντια στον Covid-19 και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με θέματα ποδοσφαίρου. Πρέπει να ασχοληθούμε με θέματα ποδοσφαίρου, πρέπει να εργαστούμε για το μέλλον και να αξιολογήσουμε τις ζημιές στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Θα το κάνουμε και τότε θα επιστρέψουμε πιο δυνατά. Θα επιστρέψουμε με νέες ιδέες, νέες μορφές, με οποιεσδήποτε ποδοσφαιρικές ανάγκες, αλλά τώρα είναι καιρός να αγωνιστούμε μαζί σαν ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ